Naslovna » Izlasci » Sport » Prvi ekološki reli u Srbiji

Prvi ekološki reli u Srbiji

Prvi ekološki „Tesla reli“ za vozila na alternativni pogon, u organizaciji Auto reli turing kluba (ARTC), a pod pokroviteljstvom Auto-moto saveza Srbije, biće održan u Beogradu od 25. do 27. oktobra.

Cilj relija je da doprinese podizanju svesti javnosti o potrebi smanjenja emisije ugljen-monoksida i zaštite životne sredine, odnosno da promoviše korišćenje vozila sa nultom ili maksimalno smanjenom emisijom štetnih gasova, saopštili su organizatori.

Reli, koji će promovisati ekološku vožnju, čistiji i jeftiniji prevoz, nalazi se u kalendaru sportskih takmičenja Svetske automobilske federacije FIA i boduje se za FIA Kup za vozila na alternativni pogon. Učestvovaće posade iz Italije, Francuske, Slovenije, Bugarske, Španije, Švajcarske, Republike Srpske i Srbije.

Ukupna dužina „Tesla relija“ je 570 kilometara. Prvog dana se vozi od Beograda preko Obrenovca, Uba i Valjeva do Divčibara, a drugog dana od Beograda, preko Pećinaca, Rume, Vrdnika, Rakovca, Iriškog Venca do Novog Sada i nazad do Beograda (u uslovima regularnog saobraćaja i uz poštovanje svih saobraćajnih pravila i propisa).

Na reliju će se prikupljati i novac za obnovu kuće za smeštaj roditelja dece obolele od kancera. Start trke je u 19.00 ispred tržnog centra „Ušće“, gde je predviđen i cilj, u subotu oko 17.00.

U pauzama između vožnji, zainteresovani posetioci moći će da pogledaju ekološka i ekonomična vozila ispred tržnog centra „Ušće“. (Zelena Srbija)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.