Naslovna » Izlasci » Film » Retrospektiva turističkog i ekološkog filma
Portugal - The Beauty Of Simplicity
Portugal - The Beauty Of Simplicity

Retrospektiva turističkog i ekološkog filma

Retrospektiva ekoloških filmova Četvrtog međunarodnog festivala turističkog i ekološkog filma Silafest 2012 održava se od 23. do 25. oktobra u Visokoj turističkoj školi strukovnih studija (Bulevar dr Zorana Đinđića 152a).

Pod pokroviteljstvom Sekretarijata za zaštitu životne sredine i drugih partnera, domaćin manifestacije ove godine je bilo Veliko Gradište, živopisna varošica na obali Dunava, od Beograda udaljena 115 kilometara putem i 130 kilometara Dunavom. Najveća turistička atrakcija opštine Veliko Gradište je čuveno Srebrno jezero, po kome je festival i dobio ime.

Turistički, a posebno ekološki filmovi u Srbiji su retki jer se premalo ulaže u ovu vrstu produkcije. Kako srpski filmovi po kvalitetu i bogatstvu produkcije teško mogu da pariraju svetskim ostvarenjima, Savet festivala je odlučio da se posebno obrati pažnja na domaći film. Ambicija festivala jeste da kvalitetom filmova, objektivnošću žirija, prisutnošću u medijima, profesionalnim pristupom organizaciji festivala i pratećih manifestacija postane nezaobilazna i visokokotirana odrednica svim stvaraocima ove vrste filmova kod nas, ali i širom sveta. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.