Naslovna » Izlasci » Festivali » StandUpFest: Kako preživeti 2012?

StandUpFest: Kako preživeti 2012?

Na drugom po redu StandUpFestu, međunarodnom festivalu stand up komedije, posetioce Doma omladine Beograda (Makedonska 22) od 19. do 21. oktobra zabavljaće dvadesetak komičara iz celog sveta. Cene ulaznica su 500 i 200 dinara (za sedeća odnosno stajaća mesta), a cena kompleta za sva tri festivalska dana je 1.200 dinara.

U godini u kojoj nam prete smakom sveta, raznoraznim društveno-ekonomskim kataklizmama – branimo se osmesima. Sada već tradicionalno, StandUpFest dovodi izvođače koji će provereno zasmejati publiku, ali je i navesti na razmišljanje.

Već prve festivalske večeri, 19. oktobra, posetioci StandUpFesta dobiće sliku stand up komedije u regionu kada će se publici predstaviti po jedan kvalitetan izvođač iz svake od bivših jugoslovenskih republika. Među njima su i komičari koji premijerno nastupaju pred domaćom publikom: Ivan Šarić iz Hrvatske, Saško Kocev iz Makedonije i Aida Bukva iz BiH. Program vodi komičar iz organizacije Standup.rs – Srđan Dinčić. Druženje sa komičarima iz Srbije i regiona nastavlja se druge večeri StandUpFesta, kada će program voditi gošća iz Zagreba – stand up komičarka Marina Orsag.

U završnici StandUpFesta, 21. oktobra, „pravićemo se Englezi“ sa izvođačima iz Velike Britanije, Kanade i Australije. Komičari koji će prvi put nastupiti u Srbiji su Gordon Southern (VB), Bryan O’Gorman (Kan), Jacques Berret (Aus). (danubeogradu.rs)

PROGRAM
Petak, 19. oktobar (20.00)
Tin Vodopivec (Slo), Aida Bukva (BiH), Ivan Šarić (Hrv), Saško Kocev (Mak) i Aleksandar Perišić (Srb)
Voditelj večeri: Srđan Dinčić (Srb)

Subota, 20. oktobar (20.00)
Goran Furjan (Hrv), Nesha Bridges (Srb), Perica Jerković (Slo/BiH), Domagoj Pintarić (Hrv), Jelena Radanović (Srb), Nikola Silić (Srb)
Voditeljka programa: Marina Orsag (Hrv)

Nedelja, 21. oktobar (20.00)
Gordon Southern (VB), Bryan O’Gorman (Kan), Jacques Berret (Aus)