Naslovna » BG špijun » Trka „Kroz Srbiju 2013.“

Trka „Kroz Srbiju 2013.“

U junu sledeće godine biće održana 53. Trka „Kroz Srbiju 2013.“ pod sloganom „Turizam i biciklizam zajedno – putevima rimskih imperatora“ i biće posvećena obeležavanju velikog jubileja – 1.700 godina od donošenja milanskog edikta (313-2013).

Međunarodnu biciklističku trku „Kroz Srbiju“ kao manifestaciju od interesa za Srbiju tradicionalno podržava Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo finansija i privrede i Ministarstvo kulture i informisanja. Osim svoje sportske uloge Trka „Kroz Srbiju“ aktivno doprinosi širenju afirmativne slike naše zemlje u svetu i snažno pomaže integraciju Srbije u Evropu i svet, negujući sportske i
prijateljske veze sa sportistima, kako iz susednih zemalja, tako i iz celog sveta.

Na Trci će tradicionalno učestvovati selekcije iz 20 zemalja sveta, iz regiona, Evrope, Severne Amerike, Azije i Afrike, a svoje predprijave su već poslale selekcije iz Norveške, Austrije, Alžira, Grčke, Bugarske, Belorusije, Holandije, Švajcarske, Kazahstana i Engleske. Pored svog sportskog karaktera, Trka „Kroz Srbiju“ snažno doprinosi predstavljanju prirodnih lepota, kulturne baštine i turističkih potencijala naše zemlje učesnicima iz inostranstva i domaćoj javnosti.

Godinama Trka „Kroz Srbiju“ i Turistička organizacija Srbije sarađuju i time zajednički utiču na kreiranje pozitivnog imidža Srbije, predstavljajući učesnicima iz inostranstva i domaćoj javnosti prirodne lepote, turističke potencijale i kulturnu baštinu naše zemlje. (danubeogradu.rs)