Naslovna » Izlasci » Sport » Trofej Beograda 2012 u orijentiringu

Trofej Beograda 2012 u orijentiringu

Trofej Beograda u orijentiringu biće održan 27. i 28. oktobra na Košutnjaku, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu, najavljeno je na konferenciji za novinare.

– Ovo je jedan od šezdeset „Trofeja Beograda“ koji se održavaju pod pokroviteljstvom grada. Takmičenje u orijentiringu iz godine u godinu podiže kvalitet i pokazuje da je jedan od najpopularnijih sportova u Evropi i svetu. Takođe, uspešna organizacija ovog takmičenja svakako će doprineti popularizaciji orijentiringa u Beogradu, što je i jedan od ciljeva – ukazao je pomoćnik sekretara za sport i omladinu Nemanja Radović.

Predsednica Orijentiring saveza Beograda Snežana Todosić najavila je da se na takmičenju očekuje oko 150 učesnika, od kojih je većina iz beogradskih klubova, budući da je ovo i jedno od kola lige Beograda, ali i, za razliku od ranijih godina, takmičari iz Makedonije, Mađarske i Rumunije.

Irina Juhaz, predsednica Orijentiring kluba „Dif“, koji je ove godine organizator takmičenja, istakla je da se „Trofej“ održava na otvorenim terenima Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja na Košutnjaku.

– Predviđeno je da se takmičenje održi u kategoriji juniora u muškoj i ženskoj konkurenciji. Prvog dana oprobaće se u sprint distanci, s početkom u 11.00, dok će drugog dana biti na repertoaru duga distanca, u okviru trim-staze na Košutnjaku – precizirala je Juhaz u pres-sali Gradske uprave. (Beoinfo)

loading...