Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Trubač Fransisko Paćo Flores u SKC-u, 2. novembra

Trubač Fransisko Paćo Flores u SKC-u, 2. novembra

U petak, 2. novembra od 20.00, u Studentskom kulturnom centru (Kralja Milana 48), Jugokoncert organizuje koncert trubača Fransiska „Paća“ Floresa. Ulaz je slobodan.

Jedan od najboljih trubača današnjice sviraće u pratnji pijaniste Hozea Galjega Himenesa, a gost će biti trubač Mladen Đorđević. Na završnom koncertu majstorskog kursa Flores će svirati dela Šarlijea, Sarasatea, Belšteta, Gedikea, Sančesa, S. Baesa, Šostakoviča, A. Baesa, Turina.

Fransisko Flores je dobitnik prvih nagrada na međunarodnim takmičenjima Moris Andre, Filip Džouns i Ćita di Porcija. Školovan u okviru sjajnog Sistema omladinskih i dečijih orkestara Venecuele, stekao je slavu nastupajući kao solista sa orkestrima kao što su Kijevska filharmonija, Kamerata Sankt Peterburga, Orkestarski ansambl Pariza, NHK orkestar iz Japana, kao i Simfonijski orkestar Simon Bolivar iz Venecuele. Na resitalima je nastupao u prestižnim dvoranama kao što su Karnegi Hol u Njujorku, Sala Plejel u Parizu i Tokio Opera Siti. Sa Bras kvintetom Simon Bolivar, čiji je osnivač, puno puta je gostovao u zemljama Evrope, Južne Amerike, u SAD i Japanu.

Podjednako uspešan u klasičnom i popularnom repertoaru, Flores u svojim nastupima iskazuje nesputanu energiju obojenu najfinijim instrumentalnim bojama. Istaknuti je promoter savremene muzike i donosi inovacije suvereno vladajući instrumentom, a njegov repertoar sadrži narudžbine mnogih kompozitora. Bavi se pedagoškim radom kao osnivač i direktor Latinoameričke trubačke akademije u Venecueli, a čest je gostujući predavač na muzičkim akademijama u Finskoj, Španiji, Francuskoj, Japanu i Latinskoj Americi. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.