Naslovna » Izlasci » Festivali » „Vodič za preživljavanje u školi“ najbolji film konkursa Kids Festa
Kids Fest
Kids Fest

„Vodič za preživljavanje u školi“ najbolji film konkursa Kids Festa

Na otvaranju 8. Kids Festa, u Dvorani Doma sindikata, proglašen je pobednik konkursa „Snimi svoj film: Moje školsko…“. Nagradu za najbolji film, osvojio je video „Moje školsko… Ultimate survival“, odeljenja VIII1, osnovne škole „Sveti Sava“ iz Kikinde. Pobednik osvaja Samsung mobilne telefone za celo odeljenje, koji će im biti uručeni do kraja Festivala.

Za stručni žiri, koji su činili reditelji Srđan Koljević i Nikola Ležaić, ovo je bila teška odluka, jer je bilo mnogo interesantnih radova. Ipak, jedan rad se izdvojio, a evo zašto: „Odlučili smo da nagradu damo filmu ‘Moje skolsko… Ultimate survival’, za inteligentan, šarmantan i poučan filmski vodič sa pozitivnom energijom suprotstavljenoj realnoj stvarnosti školskog dana“, složili su se Koljević i Ležaić.

Na konkursu koji je najavio Kids Fest učestvovalo je 124, od pristiglih 130 filmova. Najveći broj filmova pristigao je iz Beograda, Novog Sada i Niša, a najpopularnije teme bile su „Moje školsko društvo“ i „Moje školsko zaljubljivanje“. Sastavni deo skoro svakog filma bio je grupni ples uz pesmu „Gangnam Style“. Dok je u većini video radova ovom motivu bila posvećena tek jedna scena, neki osnovci su ovoj popularnoj koreografiji posvetili ceo film.

Svečanom otvaranju 8. Kids Festa, koje su priredili učenici škola UMS i Artimedia, prisutvovao je veliki broj mališana. Osim dečjih filmova, zabavio ih je i atraktivni radioničarski program, u kom su učestvovali dnevni list Politika, DKC Majdan, Crveni krst Beograda, Arena No1, Čigra Igra, mađioničar Roli… (danubeogradu.rs)