Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » XVII Republički festival dečjeg muzičkog stvaralaštva

XVII Republički festival dečjeg muzičkog stvaralaštva

Završni koncert XVII Republičkog festivala dečjeg muzičkog stvaralaštva „Deca kompozitori“ biće održan u četvrtak, 25. oktobra od 17.00, u Velikoj dvorani Dečjeg kulturnog centra Beograd (Takovska 8).

Festival „Deca kompozitori“ već sedamnaest godina organizuje Dečji kulturni centar Beograd, ovoga puta pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Republike Srbije (propisan nastavnim planom i programom u nastavi muzičke kulture), Ministarstva kulture i kompanije „Dunav osiguranje“.

Svake godine deca Srbije učestvuju na republičkom konkursu koji, u januaru, raspisuje DKCB za dečju kompoziciju u oblasti vokalnog i
instrumentalnog stvaralaštva za uzrast od sedam do 15 i od 2006. godine za uzrast od 16 do 20 godina. DKCB i Festival „Deca kompozitori“ stvorili su generacije mladih kompozitora, solista i kantautora.

Na koncertu će biti izvedene kompozicije koje su, od velikog broja prijavljenih kompozicija, odabrali članovi republičkog žirija sastavljenog od naših eminentnih profesora muzike. Učestvuju kantautori i solisti iz Selenče, Vršca, Novog Sada, Rume, Velike Plane, Smedereva, Kragujevca, Požarevca, Aranđelovca, Požege, Leskovca i Beograda.

Ulaz je slobodan. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.