Naslovna » BG svaštara » Drugi pišu » Zvezde velikana filma sele kod „Fontane“

Zvezde velikana filma sele kod „Fontane“

Zvezde filmskih velikana po ugledu na one na holivudskom Bulevaru slavnih, koje trenutno umesto da krase plato ispred bioskopa „Balkan“ predstavljaju ruglo jer je jedna ukradena a druga razbijena, biće preseljene u Novi Beograd ispred bioskopa „Fontana“.

U „Fontani“ su potvrdili ovu informaciju, ali nisu mogli da preciziraju kada će četiri zvezde sa pločnika iz Dečanske ulice biti premeštene na Novi Beograd. Reditelj Darko Bajić odlučio je 2008. godine, da po ugledu na holivudski Bulevar zvezda, napravi sličan omaž velikanima srpske kinematografije. Prvu zvezdu dobio je glumac Danilo – Bata Stojković, a odmah posle njega i reditelj Živojin Pavlović, pa dokumentarista Krsto Škanata i na kraju još jedan reditelj Aleksandar – Saša Petrović.

Međutim, izgleda da svetleće zvezde nisu bile po ukusu sugrađana, pa je zvezda Bate Stojkovića prvo razbijena, a potom ukradena, a istu studbinu doživela je i ona posvećena Živojinu Pavloviću, dok su druge dve ipak „preživele“

Upravnik bioskopa „Fontana“ Miodrag Mogorović nada se da će preseljenjem iz centra grada na Novi Beograd zvezde biti sačuvane od propasti, ali i da će svoje mesto naći i druge znamenite ličnosti srpske kinematografije. Zvezde su pravljene od pečenog stakla, a u njima se nalazi specijalna dioda zbog čega svetle u mraku i procenjeno je da je vek njihovog trajanja 27 godina. (24 sata)