Naslovna » Izlasci » Festivali » 9. Beogradski tango festival, 17. i 18. novembra

9. Beogradski tango festival, 17. i 18. novembra

Gala koncertom beogradskog kvinteta Beltango, koji će se u subotu, 17. novembra od 20.00 održati u Centralnom domu Vojske Srbije (Braće Jugović 19), biće otvoren 9. međunarodni Beogradski tango festival u organizaciji Beogradske tango asocijacije, a pod pokroviteljstvom Ambasade Republike Argentine.

Koncert „Beltango & Piazzolla – 20 godina posle“ biće svojevrstan omaž najpoznatijem tango kompozitoru i bandoneonisti Astoru Piazzolli, kojim će se obeležiti dvadeset godina od smrti slavnog Argentinca. Ovim koncertom Beltango obeležava i deset godina od pojave prvog i za sada jedinog bandoneona na domaćoj koncertnoj sceni, koji sa puno uspeha svira Aleksandar Nikolić, osnivač kvinteta Beltango.

Ovaj beogradski ansambl upravo se vratio sa velike evropske turneje. Priliku da uživa u muziciranju ovog jedinstvenog ansambla sa naših prostora, imala je publika u Parizu, Cirihu, Budimpešti, Torinu, Santoriniju, Solunu, Rovinju i Ljubljani.
Beltango se već nekoliko godina svrstava u red najpriznatijih svetskih tango orkestara, a njihova interpretacija upravo muzike Astora Piazzolle prepoznata je i u samom Buenos Airesu kao potpuno autentična, što im je i donelo laskavu nagradu „Premio Astor Piazzolla“.

Ljubitelji tango plesa imaće priliku da posle koncerta, u nastavku prve festivalske večeri, uživaju u tango balu u istom prostoru. Ulaznica za prvo veče košta 1.000 dinara.

Druge večeri, 18. novembra od 14.00 u CLU „Guarnerius“ (Džordža Vašingtona 12) Aleksandar Nikolić održaće predavanje „Astor Piazzolla – život napisan tangom“ (ulaz je besplatan). U istom prostoru, od 16.00 do 20.00 zainteresovani će biti u svojevrsnom Tango Cafeu, dok će od 20.00 do ponoći biti organizovana Chill out Milonga. Ulaznica od 16.00 košta 300 dinara. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.