Naslovna » Izlasci » Film » „Atlas oblaka“ (Cloud Atlas) u bioskopima od 15. novembra
Atlas oblaka
Atlas oblaka

„Atlas oblaka“ (Cloud Atlas) u bioskopima od 15. novembra

„Atlas oblaka“ (Cloud Atlas) čiji scenario i režiju potpisuju tri velika filmska imena – Lana Vačauski, Endi Vačauski i Tom Tikver, premijerno će biti prikazan 14. novembra u bioskopu Kolosej Multiplex („Ušće“ SC“); u bioskopima – od 15. novembra.

Naučnofantastična drama u kojoj glavne uloge tumače Tom Henks, Hali Beri, Džim Stardžis, Hju Grant, Suzan Sarandon, Hugo Viving, Džim Broadbent i drugi, snimljena je po istoimenom bestseleru Dejvida Mičela (Atlas oblaka, izdavač „Laguna“).

Nemačko-engleska produkcija je najskuplji nezavisni film svih vremena, snimljen sa budžetom od 102 miliona dolara. Sa izuzetnim glumačkim ansamblom, u kome svako igra po nekoliko uloga, produkcija je počela rad u septembru 2011. godine u studiju Bebelsberg u Nemačkoj. Nemački mediji su opisali „Atlas oblaka“ kao „prvi pokušaj da se napravi nemački blokbaster“.

Film se sastoji od šest ispreplitanih priča i istražuje kako postupci i posledice individualnih života utiču jedni na druge kroz prošlost, sadašnjost i budućnost. Akcija, misterija i romansa, dramatično se prepliću kroz priču kada se jedna duša preobražava od ubice u heroja i jedan akt dobrote se širi kroz stoleća kako bi inspirisao revoluciju u dalekoj budućnosti. Sve je povezano…

Zanimljivo je to da je film sniman paralelno sa dve različite filmske ekipe, jedan tim je predvodio Tom Tikver, a drugi Lana i Endi Vačauski.

„Atlas oblaka“ je premijerno prikazan 9. septembra 2012. na međunarodnom filmskom festivalu u Torontu gde je doživeo desetominutne ovacije. (danubeogradu.rs)