Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Četvrti Sajam voda 2012 u Bel Expo centru
Sajam voda
Sajam voda

Četvrti Sajam voda 2012 u Bel Expo centru

Od 6. do 8. novembra, u Bel Expo centru (Španskih boraca 74a) biće održan četvrti po redu Sajam voda koji će okupiti stručnjake iz sektora vodoprivrede.

Na sajmu će se predstaviti proizvođači i distributeri opreme, uređaja i hemikalija, predstavnici naučnih institucija, projektantskih firmi, vodoprivrednih preduzeća, lokalnih samouprava, javno komunalnih preduzeća, ministarstava kao i finansijske institucije koje kroz donacije i zajmove investiraju novac u vodoprivredu.

Cilj Sajma voda je da se definišu i pokrenu strateška rešenja razvoja vodne infrastrukture jugoistočne Evrope u ključnim oblastima vodoprivrede, a koja se odnose na regionalne sisteme za snabdevanje vodom naselja i privrede, energetiku, navodnjavanje, zaštitu od poplava i uređenje reka, poboljšanje režima malih voda, zaštitu kvaliteta voda i rešenja za uticaj na okruženje. Svi ovi projekti zahtevaju velika materijalna sredstva, koja se obezbeđuju iz republičkih budžeta, programa javnih investicija, kroz donacije ili kredite koje ulažu vlade pojedinih zemalja kao i finansijske institucije – organizacije.

Tokom sajma će biti održan i Međunarodni naučno-stručni skup o vodi „Upravljanje vodama“.

Sajam voda ne predstavlja samo izložbu proizvoda, opreme i tehnologije, već je i mesto gde se razmenjuju ideje, i gde se stiču nova znanja iz domena vodoprivrede, navodi se u saoštenju organizatora – Udruženja za tehnologiju vode i sanitarno inženjerstvo. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.