Naslovna » Izlasci » Film » Cineplexx: Svetlana Zaharova kao „Faraonova kći“ 25. novembra

Cineplexx: Svetlana Zaharova kao „Faraonova kći“ 25. novembra

Balet „Faraonova kći“, sa Svetlanom Zaharovom u naslovnoj ulozi, 25. novembra od 16.00, biće prikazan u bioskopu „Cineplexx Delta City“ i tako otvoriti sezonu direktnih prenosa iz Boljšoj teatra u okviru koje će biti još tri baletske predstave. Cena ulaznice je 950 dinara.

Prvi balet u sezoni je „Faraonova kći“ Marijusa Petipe, koji je tokom sovjetske ere smatran ideološki nezrelim i gotovo zaboravljen, a koji je ponovo oživeo dugogodišnji koreograf Boljšoja, Pjer Lakot. Naslovnu ulogu igra Svetlana Zaharova, jedina primabalerina assolute na svetu, zvezda Boljšoj teatra, Milanske skale, Kovent gardena, Pariskog baleta i drugih scena, a čijim se baletskim umećem domaća publika već više puta oduševila u Sava centru. Partner Zaharovoj u „Faraonovoj kćeri“ će biti baletski prvak Ruslan Skvorcov, u ulozi Lorda Vilsona i Taora. Orkestrom će dirigovati Pavel Kliničev, jedan od najistaknutijih dirigenata Boljšoja. Balet traje dva sata i 55 minuta sa dve pauze.

U nastavku sezone direktnih prenosa iz ove prestižne kuće na velikom platnu bioskopa „Cineplexx“ naći će se još „Bajadera“, „Romeo i Julija“ i „Posvećenje proleća“.

Informacije se mogu naći na veb adresi opera.cineplexx.rs. Karte za celu sezonu su u prodaji, a kupovinom ulaznica za tri ili sva četiri baleta ostvaruje se 20 % popusta. (danubeogradu.rs)

loading...