Naslovna » Izlasci » Sport » Dodir lige šampiona: Janko Tipsarević sa beogradskim osnovcima

Dodir lige šampiona: Janko Tipsarević sa beogradskim osnovcima

U okviru akcije Ministarstva omladine i sporta „Dodir lige šampiona“, naš proslavljeni teniski as i deveti reket sveta, Janko Tipsarević družio se sa učenicima beogradskih osnovnih škola „Ivan Gundulić“ i „Jovan Miodragović“.

Ministarka omladine i sporta prof. dr Alisa Marić pozdravila je prisutne, istakavši da je osnovni cilj organizovanja ovakvih akcija popularizacija i povratak sporta u škole: „Ministarstvo omladine i sporta će istrajati u svojim nastojanjima da sport i zdrave načine života približi deci i mladima, da kod dece probudi ljubav prema sportu i motiviše ih da slobodno vreme provode kvalitetno“.

Učenici su imali priliku da uživaju u druženju sa našim teniserom kroz razgovor i igru. Nekadašnji đak OŠ „Ivan Gundulić“, Janko Tipsarević, izrazio je veliko lično zadovoljstvo zbog svog učešća u akciji „Dodir lige šampiona“:

„Voleo bih da češće dolazim u svoju osnovnu školu i da se viđam sa školskom decom, ali mi mi to teško uspeva zbog mnogobrojnih obaveza. Ipak, zaista se nadam da će naše današnje druženje pomoći kako samoj deci, tako i njihovim roditeljima, da shvate da je bavljenje sportom sjajna stvar i da je tenis veoma ‘cool’, jer može mnogo toga da pruži u životu mladim osobama i da ih drži daleko od ulice i loših uticaja“.

Trenutno deveti na ATP listi najboljih tenisera na svetu, Tipsarević posle kratkotrajnog boravka u Beogradu putuje na pripreme u Dohu, a takmičarsku sezonu počinje u Abu Dabiju.

Akcija „Dodir lige šampiona“ prilika je da rukomet, odbojku, košarku, vaterpolo, tenis i ostale sportove deca zaigraju zajedno sa našim sportistima koji su već ostvarili izuzetne rezultate, i predstavlja podsticaj deci da slobodno vreme provedu na kvalitetan način i kroz bavljenje sportom. (danubeogradu.rs)