Naslovna » BG svaštara » Promocije » Emisija TV Arte o Beogradu

Emisija TV Arte o Beogradu

Prošle nedelje u Beogradu gostovao je produkcijski tim iz Berlina koji je pripremao materijal za petnaestominutni film o Beogradu. Film će premijerno biti prikazan 10. novembra u 16.45, u okviru programa „Metropolis“ koji se prikazuje na televiziji Arte u Francuskoj i Nemačkoj. Film će biti prikazan u tri dela.

Premijerno film se može videti u Srbiji preko livestream-a na internet stranici www.arte.tv, a posle premijere narednih sedam dana – OVDE (na nemačkom i francuskom jeziku).

Snimanje je trajalo četiri dana na više od petnaest lokacija kao što su Savamala, Knez Mihailova, Pozorište „Boško Buha“, KCB, Muzej savremene umetnosti ali i Supermarket concept store, The Tube, Box i drugi.

Autori filma ispričaće umetničku, kulturnu priču Beograda kako onu konvencionalnu tako i onu nekonvencionalnu, a kroz nju će nas voditi glumac Goran Jevtić, istoričar umetnosti i kurator Oktobarskog salona Branislav Dimitrijević, kreativni direktor Mikser festivala Maja Lalić, Branka Anđelković – direktor Muzeja savremene umetnosti, Belgrade Raw i drugi.

Kroz priču mesta za okupljanje i zabavu Beograđana, ali i muzičkog života nekada i sada, vodiće nas DJ Ivan Gojković, član poznatog srpskog DJ sastava The Beatshakers. DJ sastav se proslavio numerom „Ma Cherie“ koja je dostigla planetarni uspeh, pošto su je posle uspeha u Srbiji, zajedno sa čuvenim DJ Antoineom, obradili za plasman na inostrana tržišta. Pesma „Ma Cherie“ je na portalu YouTube pregledana više od 50 miliona puta.

Za Arte film producira produkcijska kuća „Kobalt“ iz Berlina, reditelj filma je Katharina Wenzel, organizator snimanja u Srbiji Milena Berić, snimatelj Jean Schablin i tonac/asistent snimatelja Udo Kreter. (danubeogradu.rs)