Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Fado veče „Noite De Fados“ u amfiteatru Sava centra

Fado veče „Noite De Fados“ u amfiteatru Sava centra

U amfiteatru Sava centra (Milentija Popovića 9), 13. decembra od 20.30, biće održano fado veče „Noite De Fados“. Cena ulaznice je 1.000 dinara.

Beogradski fado vokal Nemanja Sekiz ugostiće muzičare iz Portugalije. Zajedno će izvesti najpoznatije tradicionalne numere, kao i pesme koje su postale novi fado standardi i koje su proslavile velike fadiste kao sto su Amalia Rodrigues, Mariza, Carlos do Carmo, Ana Moura, Misia…

Mladi tenor Sekiz bavi se muzikom i pevanjem već osam godina. Portugalski fado počinje da uči 2005. godine dok se u solo pevanju usavršava u privatnom operskom studiju Ljubodraga Begovića u Beogradu od 2006. godine. 2007 – nastupa u Beogradu ali se ubrzo seli u Los Anđeles gde nastavlja sa nastupima u klubovima i piano barovima. Zbog daljeg usavršavanja i rada na vokalnoj tehnici vraća se u Beograd gde 2009. godine počinje profesionalno da se bavi fado muzikom.

Posle niza koncerata (2009/10) nastupa i u Narodnom pozorištu kao i na festivalima u Beogradu, Pančevu, Novom Sadu… 2010 – nastupao u lisabonskim tavernama za vreme boravka u Portugaliji i održao solistički fado koncert u amfiteatru Sava Centra. 2011 – objavljuje svoj prvi profesionalni promotivni materijal (CD/DVD – Noite de Fados), učestvuje u organizaciji i kreativnom timu Guitar Art Festivala, i provodi veći deo 2011/12 godine u Njujorku gde je radio i prisustvovao na različitim operskim master klasovima. (danubeogradu.rs)