Naslovna » Izlasci » Festivali » III Mediteraneo – festival vina, gastronomije i vinskog turizma

III Mediteraneo – festival vina, gastronomije i vinskog turizma

Treći Mediteraneo – festival vina, gastronomije i vinskog turizma biće održan 24. i 25. novembra od 12.00 do 20.00, u prostorijama ekskluzivnog hotela „Metropol Palace“ (Bulevar kralja Aleksandra 69). Cena jednodnevne ulaznice iznosi 500 dinara, a dvodnevna košta 800 dinara, dok će uz ulaznicu posetioci dobiti brendiranu čašu na poklon.

Očekuje se predstavljanje oko 100 izlagača iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i drugih zemalja iz regiona. Predavanja na festivalu će obuhvatiti mnogobrojne teme vezane za vino, gastronomiju i vinski turizam u okviru naših Master class programa, čiji će broj ulaznica biti ograničen.

Posetioci će biti u prilici da uživaju u degustaciji kvalitetnih vina, isprobaju trajne delikatese, pršute, sireve, tartufe, masline i razne druge specijalitete. Biće održan i niz predavanja о značaju i ulozi mediteranske ishrane i pravilnom konzumiranju vina, a u saradnji sa eminentnim stručnjacima iz sveta vinarstva i gastronomije i drugih oblasti.

Najavljeni su renomirani predavači iz inostranstva – Cristy Canterbury, Master of Wine iz SAD, Caroline Gilby, Master of Wine iz Velike Britanije, kao i vinski eksperti iz okruženja među kojima je i Robert Gorjak iz Slovenije, čije kritike i sugestije iz ove oblasti obilaze svet.

Posetioci festivala imaće priliku da prisustvuju edukativnim predavanjima, konferenciji o klimatskim promenama, da uživaju u kulinarskim radionicama šefova kuhinja iz regiona, koji će spremati svoje najekskluzivnije specijalitete pod vođstvom predsednika Asocijacije šefova kuvara Srbije, Milijanom Stojanićem. Poslednjeg dana festivala biće upriličen izbor za kulinarskog pobednika, koga će proglasiti Spiros Dimitriou, sudija Svetske asocijacije kuvara WACS. (danubeogradu.rs)

» PROGRAM FESTIVALA «