Naslovna » BG svaštara » Izbor najbolje srpske rakije 2012.

Izbor najbolje srpske rakije 2012.

Najmasovnije takmičenje za izbor najbolje srpske rakije u susret ovogodišnjem Rakija festu, biće održano 18. novembra od 10.00 u restoranu i rakija baru „Destilerija“, Nebojšina 41.

Po prvi put u Srbiji, rakije će osim stručnog žirija, ocenjivati i komisija sastavljena od proizvođača rakije, ugostitelja, hotelijera, distributera, somelijera i predstavnika medija.

Rakije koje će se naći pred žirijem, biće izabrane sistemom direktnog uzimanja sa prodajnih polica što znači da će se u konkurenciji naći samo registrovani proizvođači i da rezultati ocenjivanja predstavljaju realnu sliku na tržištu rakija u Srbiji. Proglašenje pobednika i dodela trofeja „Beogradski pobednik“ biće na VI Rakija festu. Organizator je „Rakia Bar“, poznati beogradski franšizni koncept koji na savremen način promoviše naše tradicionalno piće.

VI Rakija fest održaće se 15. i 16. decembra u Belexpocentru na Novom Beogradu. Ovaj već tradicionalni sajam, profilisao se kao najznačajnija manifestacija o rakijama kod nas ali i kao jedinstveni festival, bez pravog pandama, na području cele Evrope. Učešće istaknutih svetskih stručnjaka, predavača kao i izlagača, najbolji je pokazatelj da Rakija fest prevazilazi domaće okvire i učvršćuje poziciju rakije kao najpoznatijeg srpskog proizvoda sa „neograničenim rokom trajanja“. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.