Naslovna » Izlasci » Izložbe » Izložba „Crno / Belo“ u Knez Mihailovoj
Crno / Belo - Alessio Maximilian Schroder
Crno / Belo - Alessio Maximilian Schroder

Izložba „Crno / Belo“ u Knez Mihailovoj

Od 29. novembra (19.00) do 20. decembra, u Robnoj kući Beograd (Knez Mihailova 5) biće otvorena izložba „Crno / Belo“, čiji je kustos Tijana Stojiljković. Radove će izložiti Predrag Popara (Srbija), Roberto Coda Zabetta i Alessio Maximilian Schroder (Italija).

Iako umetnici imaju bogatu istoriju delovanja u svojim domenima i sa područja sa kojih potiču, jedan od glavnih ciljeva izložbe i namera kustosa
postavke, jeste da se njihov rad sagleda u novom, zajedničkom kontekstu, da razmenjuju ideje i međusobno sarađuju. Ovime se pruža prilika Beograđanima i svim ljubiteljima umetnosti da zavire u jedan drugačiji svet, viđen očima različitih umetnika okupljenih oko iste ideje.

Simbolično nazvana „Crno / Belo“, postavka podrazumeva da će svi izloženi radovi biti izvedeni korišćenjem samo ove dve (ne)boje. Ova izložba teži da pokaže njihov izuzetan likovni, umetnički, a potom i simbolički potencijal, bez obzira na svedenost boja.

Radovi su velikog formata, čime se postiže monumentalan izgled postavke. Umetnici su se opredelili za različite slikarske tehnike: Roberto Coda Zabetta predstavlja ulja na platnu, Predrag Popara crteže, a Alessio Maximilian Schroder crno-bele fotografije.

Izložbu prati i katalog u boji u kome će biti predstavljena većina radova sa izložbe, kao i uvodni tekst u vidu intervjua između trojice umetnika i kustosa izložbe Tijane Stojiljković. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.