Naslovna » Izlasci » Izložbe » Izložba radova Biljane Đurđević
Biljana Đurđević - Tamna je šuma
Biljana Đurđević - Tamna je šuma

Izložba radova Biljane Đurđević

U Galeriji-legatu Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića (Rodoljuba Čolakovića 2) od 6. novembra (19.00) do 6. decembra biće otvorena izložba Biljane Đurđević „Tamna je šuma“. Radno vreme Galerije je od 12.00 do 20.00, osim utorkom.

Na izložbi umetnice Biljane Đurđević biće predstavljene tri nove slike, od kojih je jedna poliptih „Tamna je šuma“ po kojoj izložba i nosi naziv. Pored slika, umetnica će po prvi put publici predstaviti svoj rad u novoj tehnici animacije. U skladu sa dosadašnjim stvaralaštvom Biljane Đurđević koje je nesumljivo utemeljeno na proučavanju klasičnog slikarstva, njegovih motiva i obrazaca, nastao je i koncept ove izložbe zasnovan na inkunabuli iz 15. veka koja se bavi međuljudskim odnosima i filozofijom. Isti principi iskazani u inkunabuli mogu se nadovezati na današnje vreme.

Biljana Đurđević (1973) je diplomirala 1997. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Na istom fakultetu magistrirala je 2000. godine. Od 1998. izlagala je u zemlji i inostranstvu. Umetnica živi i stvara u Beogradu i zaposlena je od 2009. godine na FLU. (danubeogradu.rs)