Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Jurij Revič ponovo u Kolarcu

Jurij Revič ponovo u Kolarcu

U utorak, 4. decembra od 20.00, u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine (Studentski trg 5), nastupiće violinista Jurij Revič. Cene ulaznica su 600, 800 i 1.000 dinara.

Na zahtev publike u Beogradu će ponovo gostovati jedan od najznačajnijih mladih umetnika današnjice i održati koncert pod nazivom „Russian Soul“. Prošlogodišnje gostovanje i tri bisa na sceni Kolarca, podstakli su Reviča da u svoj bogat koncertni raspored ponovo uvrsti našu prestonicu i izvede popularan, pažljivo odabran program atraktivan za širu publiku. Još jednom će dočarati izuzetnu virtuoznost kroz kompozicije Čajkovskog, Pjacole, Prokofjeva, Šostakoviča, Rahmanjinova, Sarasatea, Skrjabina i drugih.

Scenu Kolarca Revič će deliti sa jednom od najboljih pijanistkinja mlađe generacije, Nemicom Valentinom Babor. Kritika kaže da je „njena pojava jedinstveni spoj nestvarne lepote, izrazite virtuoznosti i ekspresivnosti u izvođenju“.

Najmlađi dobitnik Medalje za veliki doprinos pronošenju slave Rusije, 21-godišnji Moskovljanin Jurij Revič (Yury Revich), potiče iz ugledne muzičke porodice. Nastupao je u prestižnim koncertnim salama sveta, poput njujorškog Karnegi Hola, Glenn Gould studija u Torontu, bečkog Musikvereina, moskovske sale Čajkovski, pariskog Theatre Bouffes du Nord, a ostvario je saradnje sa najuglednijim svetskim orkestrima i solistima. Dobitnik je prvih nagrada na svim najznačajnijim međunarodnim takmičenjima.

Prošlog meseca, Revič je objavio svoj prvi CD sa ruskom muzikom pod nazivom „Russian ASoul“, koji je snimio u saradnji sa pijanistkinjom Valentinom Babor, a u toku su pripreme za početak snimanja novog CD izdanja, koje će se pojaviti 2013. godine. (danubeogradu.rs)