Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Koncert grupe Eva Braun u Domu omladine

Koncert grupe Eva Braun u Domu omladine

U sali Amerikana Doma omladine Beograda (Makedonska 22), 15. decembra biće održan koncert grupe Eva Braun. Grupa iz Bečeja obeležiće 20. godišnjicu od izlaska kultnog, prvog albuma „Prisluškivanja“ pa će prvi put u karijeri svirati svih četrnaest pesama sa albuma koji je objavljen 5. oktobra 1992. godine.

Cena ulaznice u pretprodaji je 800 dinara, a na dan koncerta koštaće 1.000 dinara. Karte mogu da se kupe na blagajni DOB i preko mreže Eventim. Organizator je promoterska kuća Long Play.

„Želimo da tim koncertom obeležimo 20 godina od izlaska prvog albuma, što se u neku ruku može smatrati i početkom karijere Eve Braun. Odsviraćemo ceo album, u cugu, bukvalno od prve do poslednje pesme, tačno redosledom kako idu, što nikada ranije nismo radili. Znam da mnogi ljudi vole taj album. Na kraju krajeva, ‘Prisluškivanja’ su nas dovela tu gde smo sada“, kaže pevač i gitarista Goran Vasović.

Fanovima Eve Braun pruža se izuzetna prilika da u prvom delu koncerta čuju kako danas pevači i gitaristi Vasović, Petar Dolinka i Milan Glavaški, uz gitaristu Zvonka Stojkova, basistu Gorana Obradovića i bubnjara Ljubomira Rajića, sviraju pesme sa „Prisluškivanja“ kao što su „Kuća lutaka“, „Zlatni sat“, „Već viđeno“, „Jagodna polja“… U drugom delu koncerta bend će, po rečima Vasovića, „svirati standardni repertoar, standardne hitove Eve Braun“, od pesama sa albuma „Pop Music“ (1995), „Heart Core“ (1998) i „Everest“ (2001), do aktuelnog dvostrukog CD-a „Playback“ (2011).

„Zanimljivo će biti da odsviramo tih prvih 14 pesama koje smo napisali, a onda i neke pesme koje su nastale posle, pa da se napravi paralela, da se vidi da li smo napredovali ili nazadovali?“, rekao je Vasović. (danubeogradu.rs)

loading...