Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Koncert „Quo Vadis Samba“ u Domu omladine

Koncert „Quo Vadis Samba“ u Domu omladine

U ponedeljak, 26. novembra od 20.00, u Velikoj sali Doma omladine Beograda (Makedonska 22) biće održan koncert „Quo Vadis Samba“ Duška Gojkovića, Big Band RTS i Martina Gjakonovskog. Cene ulaznica su od 800 do 1.200 dinara.

Projekat „Quo Vadis Samba“ naslovljen je po jednoj od najpoznatijih Gojkovićevih kompozicija. Repertoar je inspirisan koloritnom muzikom Brazila i Južne Amerike u jasnim okvirima džez tradicije, u autorskim Gojkovićevim aranžmanima za big bend, sastavljen od njegovih originalnih kompozicija i nekih popularnih tema „za sva vremena“. Deo programa napisan je specijalno za ovu priliku, te premijerno izvođenje novih numera i aranžmana čini ovu produkciju jedinstvenom.

Za samog Gojkovića dovoljno je pomenuti da su njegovo ime i stvaralački opus zabeležile sve relevantne džez enciklopedije širom sveta. Big Bend RTS je orkestar u sastavu MP RTS i predstavlja jedan od retkih profesionalnih džez orkestara u regionu sa višedecenijskom tradicijom. Iz ovog uglednog ansambla RTS u svet su krenuli svi internacionalci iz naše zemlje pa i sam Gojković. Dirigent je Ivan Ilić. Gost na koncertu biće kontrabasista Martin Gjakonovski. Makedonskog porekla, stacioniran je u Nemačkoj. Na evropskoj džez sceni već duži vremenski period prisutan je kao jedan od najzaposlenijih kontrabasista.

Posle beogradskog koncerta Gojković, Big bend i Gjakonovski sele se u Studio VI Radio Beograda gde će snimiti album „Quo Vadis Samba“. (danubeogradu.rs)