Naslovna » BG svaštara » Književnost » Kreativni centar: Beograd za decu – Jovo Anđić
Kreativni centar: Beograd za decu - Jovo Anđić
Kreativni centar: Beograd za decu - Jovo Anđić

Kreativni centar: Beograd za decu – Jovo Anđić

Nova knjiga izdavačke kuće „Kreativni centar“ je „Beograd za decu“ (uzrast: 10+) koju je napisao Jovo Anđić, a ilustrovao Milenko Stevanović.

„Beograd za decu“ moderno je dizajniran i opremljen vodič koji deci predstavlja naš glavni grad i upoznaje ih s njegovim najvažnijim znamenitostima. Odabrane informacije, nepoznati detalji o Beogradu, zanimljive priče – kako iz njegove dalje prošlosti, tako i iz poslednjih decenija XX veka – pažljivo su odabrani i prilagođeni uzrastu.

Vodič je podeljen u četiri celine, a grad je sagledan iz različitih uglova. Autor nam otkriva grad u šetnjama Kalemegdanom i Knez Mihailovom ulicom, ali ga predstavlja i sa reka, iz vazduha i poziva nas da zavirimo i sagledamo ga i ispod zemlje. Uz to govori i o karakterističnim beogradskim ukusima i mirisima, o njegovim slavnim stanovnicima, a posebno daje sugestije za obilazak određenih mesta s programima koji deci mogu biti zanimljivi.

Na ilustracijama Milenka Stevanovića oživele su beogradske ulice, slavne ličnosti iz naše istorije, zadužbine i zadužbinari, kao i sve ono što naš grad čini atraktivnim, važnim i zanimljivim. Mape Dušana Pavlića sa ucrtanim znamenitostima i naznačenim putevima obilaska omogućavaju lakšu primenu vodiča i olakšavaju snalaženje u gradu. Knjigu je dizajnirala Olivera Batajić Sretenović.

Poseban dodatak izdanju „Beograd za decu“ predstavlja razglednica na kraju knjige koju čitaoci dobijaju na poklon. (danubeogradu.rs)