Naslovna » BG svaštara » Nedelja dobrog dela u KC „Grad“
Nedelja dobrog dela
Nedelja dobrog dela

Nedelja dobrog dela u KC „Grad“

Od 13. do 20. novembra (12.00-20.00), u Kulturnom centru „Grad“ (Braće Krsmanović 4) biće organizovana Nedelja dobrog dela.

Ukoliko želite da pomognete ugroženima, donesite najpotrebnije – toplu zimsku odeću za decu i odrasle (jakne, pantalone, džemperi, kape, rukavice i drugo što može pomoći da ovi ljudi sa manje briga dočekaju zimu koja dolazi). Ćebad, posteljine, pidžame, higijenska sredstva… i to su stvari koje su potrebne centrima za brigu o ugroženim licima kao i svim onim porodicama i pojedincima koji strepe za svoju egzistenciju pred zimom koja se sprema.

Konzervirana hrana i hrana sa dužim rokom trajanja, kao i osnovne namirnice (brašno, šećer, testenine, krompir…) uvek su potrebne. Ali, i ako neko želi da pripremi pristojan obrok za ljude koji su veći deo godine gladni, može to da uradi i da se pridruži drugima u konkretnim akcijama koje će biti organizovane svakog drugog dana manifestacije. Bitno je da na ovaj način postanemo svesni kako i neke stvari nama uobičajene kao što su smeh, druženje, zabava, topla odeća i topli obrok nekome mogu da znače mnogo, mnogo više. Ovim akcijama koje i vi možete organizovati sa vašim prijateljima i uskladiti sa ovom velikom akcijom, KC „Grad“ želi da pruži malo sreće napaćenim ljudima i da pokažu „da i u ovom čudnom sistemu ljudskih vrednosti i teškim vremenima u kojima svi mi živimo, one prave ljudske osobine i dalje postoje“.

U saopštenju piše: „Da li je ikada i vas zabolelo videvši ljude koji pate? Da li ste možda poželeli da im pomognete a niste znali kako? Da li i dalje želite? Ako je vaš odgovor na bilo koje od ovih pitanja ‘DA’, dođite na Nedelju dobrog dela. Mi obični građani, slučajni prolaznici, želimo da se u ovoj nedelji udružimo i zajedničkim snagama pokažemo da pojedinac može da napravi promenu, i da iako možda smatra da je i sam nemoćan ili siromašan, može da učini puno toga za ljude oko sebe“. (danubeogradu.rs)

PROGRAM

Utorak, 13. novembar
(16.00) Filmska projekcija
(17.00) Tribina: Pojačaj!

Sreda, 14. novembar
Konkretna akcija

Četvrtak, 15. novembar
(16.00) Filmska projekcija
(17.00) Tribina: Mladi za ujedinjeni svet

Petak, 16. novembar
Konkretna akcija

Nedelja, 18. novembar
(14.00) Filmska projekcija
(15.00) Tribina: Centar za inkulturaciju mladih

Ponedeljak, 19. novembar
Konkretna akcija

Utorak, 20. novembar
(21.00) Koncert: Horkestar, Ramomci, Str8 Mickey & The Boyz
(23.00) „Swing me an old song“ by Janja & Žile

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.