Naslovna » BG špijun » Noć pozorišta 2012 u 16 gradova Srbije

Noć pozorišta 2012 u 16 gradova Srbije

U subotu, 17. novembra, po drugi put će biti održana Noć pozorišta u Srbiji. U okviru međunarodne organizacije European theatre night, manifestaciju je podržalo Ministarstvo za kulturu i javno informisanje, lokalnih samouprava i kulturnih institucija iz 16 gradova i opština: Vranje, Leskovac, Pirot, Novi Pazar, Kragujevac, Aranđelovac, Lazarevac, Zaječar, Šabac, Vršac, Sremska Mitrovica, Ruma, Novi Sad, Kikinda, Apatin i Subotica.

Pored izborne godine i lošije ekonomske situacije, institucije kulture u Srbiji su i druge godine prepoznale učešće u manifestaciji te svojim sugrađanima, u skladu sa mogućnostima, pripremile bogat program. U 46 kulturnih institucija, navedenih gradova, učesnica manifestacije (pozorišta, kulturni centri, studentski kulturni centri, muzeji, biblioteke, arhivi, galerije, klubovi i dr.), biće održano više od 60 predstava i 30 propratnih sadržaja (performansi, muzički događaji, muzejske postavke, radionice, izložbe…), a kao novina ove godine biće začetak prakse priključenja i promovisanje dramskih sekcija osnovnih škola čije će najbolje predstave biti igrane u Noći pozorišta.

European theatre night je međunarodni projekat pokrenut 2008. godine u Hrvatskoj sa ciljem da se direktno podstakne dramsko i glumačko stvaralaštvo na prostoru čitave Evrope i približi kultura široj javnosti. Pored Hrvatske i Srbije realizuje se u Slovačkoj, Sloveniji, BiH, Crnoj Gori, Mađarskoj i Austriji, od 2013. godine u Španiji i Portugaliji. (danubeogradu.rs)

PROGRAM MANIFESTACIJE »

loading...