Naslovna » Izlasci » Izložbe » Nova postavka u SKC-u: „Priroda vas posmatra“

Nova postavka u SKC-u: „Priroda vas posmatra“

Od 14. (19.00) do 27. novembra u Studentskom kulturnom centru (Kralja Milana 48) biće otvorena izložba „Priroda vas posmatra“.

Fotografije i biološku zbirku predstaviće autori koji su članovi Biološkog istraživačkog društva „Josif Pančić“. Fotografije su slikane na terenskim akcijama ovog društva, ali i tokom drugih poseta prirodi. Posetioci će kroz postavku materijala prikupljenih na akcijama imati priliku da se bolje upoznaju sa različitim organizmima kao i da od članova čuju zanimljivosti iz sveta prirode.

Skrivena od pogleda urbanog čovečanstva krije se netaknuta priroda Srbije. Iza sedam gradova, sedam fabrika i sedam zagađenih reka, prostiru se beskrajni pejzaži šuma, pašnjaka i bistrih izvora. U takvom okruženju, daleko od civilizacije i saobraćajne buke, odvija se jedan sasvim drugačiji i tajanstven život. To je život biljaka, životinja, gljiva… Izložba predstavlja pokušaj mladih biologa da delić tog skrivenog života zabeleže i prenesu onima koji su zaboravili prirodu, ali i svim ljubiteljima prirode. Fotografije prikazuju i čoveka u toj divljoj lepoti; njegov kontakt sa živim bićima i oduševljenje veličanstvenim kreacijama prirode. Ne treba zaboraviti da je i u najurbanijim delovima gradova priroda ipak uspevala da opstane. Zato nam samo malo pažnje posvećene, na primer, krovovima zgrada, otkriva čitav novi svet. (danubeogradu.rs)

loading...