Naslovna » BG svaštara » Ekologija » Novo Strawberry drvo na Tašu
Strawberry drvo - Tašmajdanski park (foto: senergy.rs)
Strawberry drvo - Tašmajdanski park (foto: senergy.rs)

Novo Strawberry drvo na Tašu

U saradnji sa Opštinom Palilula i Gradom Beogradom, postavljeno je Strawberry drvo potpuno novog dizajna u Tašmajdanskom parku.

Ovaj drugi po redu u Beogradu, a osmi u Srbiji, Javni solarni punjač za mobilne uređaje omogućava svim posetiocima Tašmajdanskog parka da napune svoje mobilne telefone, tablet računare i multimedijalne uređaje energijom Sunca. Velika konstrukcija, dugačka više od tri i po i visoka pet metara, koja prati linije pravog drveta, savršeno se uklapa u okolinu i odaje osećaj da je oduvek bila deo ovog parka. Autor novog dizajna je mladi srpski arhitekta Miloš Milivojević.

„Punjač je koncipiran u vidu artificijelnog drveta koje transformiše solarnu energiju u neophodnu električnu, i na taj način se priključuje šumi koja ga okružuje u borbi za planetu bogatiju kiseonikom. Ovo Strawberry Drvo nas tako svojom funkcijom, kroz ustaljeni odnos čoveka koji sedi ispod drveta i koristi prirodu kao zaklon od sunca, podseća i na njegov nedovoljno iskorišćeni potencijal“, izjavio je Milivojević. (danubeogradu.rs)