Naslovna » Izlasci » Film » „Oteta“ (Stolen) u beogradskim bioskopima
Oteta (Stolen)
Oteta (Stolen)

„Oteta“ (Stolen) u beogradskim bioskopima

Od 22. novembra u beogradskim bioskopima prikazivaće se film reditelja Sajmona Vesta „Oteta“ (Stolen), koji je snimljen po scenariju Dejvida Gugenhajma.

Uloge tumače Nikolas Kejdž, Džoš Lukas, Deni Hjuston, Malin Akerman, Semi Gejl, Mark Veli…

Radnja se odvija tokom deset sati na dan proslave Mardi Grasa u Nju Orleansu. Vešti lopov Vil Montgomeri, posle osam godina provedenih u zatvoru, spreman da ostavi kriminal iza sebe i izgradi odnos sa ćerkom Alison Leb.

Njegova bivša družina i FBI agent Tim Harlend uvereni su da je baš on sakrio plen od deset miliona dolara u obveznicama pre odlaska u zatvor. Da bi se toga dokopao njegov bivši saradnik, Vinsent, otima Alison i traži plen kao otkupninu; drži je u zatočenu u prtljažniku taksija tokom dana proslave Mardi Grasa, kad ju je zbog gužve naprosto nemoguće naći.

Montgomeri ima jedan dan da dostavi otkupninu, ali on nema novac, jer ga je spalio pre hapšenja da bi izbegao veću zatvorsku kaznu. Montgomeri vidi samo jedan izlaz – da se udruži sa starom kompanjonkom – prelepeom, pametnom i seksi Rajli Džefers. Njih dvoje moraju da izvrše još jednu pljačku dok nije prekasno… (danubeogradu.rs)