Izdvajamo
Naslovna » BG svaštara » Pokrenimo čaroliju zajedno: „Laguna“ u Coca-Cola karavanu

Pokrenimo čaroliju zajedno: „Laguna“ u Coca-Cola karavanu

Izdavačka kuća „Laguna“ pridružila se dobrotvornom projektu Coca-Cola novogodišnji karavan koji na svoj put kreće 14. decembra. „Pokrenimo čaroliju“ zajedno je akcija sa ciljem da se deci olakša boravak u bolnici.

Pozvani su svi ljudi velikog srca da dečje knjige koje njihova deca više ne čitaju poklone u okviru ove dobrotvorne akcije. Ideja je da se oforme „Sobe radosti“ i biblioteke u okviru dečjih bolničkih odeljenja. Lepim knjigama deci će biti olakšan boravak u bolnici.

Svi žele da bar za trenutak budu neko drugi, da pomoću mašte otputuju na neko daleko, nedostižno i nepoznato mesto, da osete ono što im je u stvarnom svetu nemoguće. Zahvaljujući piscima i njihovom radu postoje ulaznice za takve svetove. Oni su svoja iskustva, avanture, putovanja i poznanstva pretočili u reči i podelili ih sa celim svetom. Neke knjige su štampane na svim jezicima sveta kako ne bi postojale nikakve prepreke da svi dožive isto i uživaju u istom. Bilo da su to bajke, basne, pripovetke, priče za laku noć, pesmice, atlasi, enciklopedije ili jednostavno slikovnice i bojanke. Deca vole knjige, vole da čitaju ili da slušaju da im neko čita knjigu. To je sastavni deo svakog detinjstva, a knjiga je želja većine dece.

Dečje bolnice koje će dobiti svoju „Sobu radosti“ i deci omogućiti lakši boravak u Beogradu nalaze se na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“, u Novom Sadu na Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, u Subotici u Opštoj bolnici – odeljenje za dečje bolesti, u Nišu na Klinici za dečje interne bolesti, u Kruševcu u Opštoj bolnici – dečje odeljenje, u Kraljevu u Zdravstvenom centru Studenica – dečje odeljenje, u Užicu u Zdravstvenom centru Užice – dečje odeljenje opšte bolnice, u Kragujevcu u Kliničkom centru – dečje odeljenje, u Surdulici u Opštoj bolnici Surdulica – dečje odeljenje, u Zaječaru u Zdravstvenom centru Zaječar – dečje odeljenje i u Šapcu u Opštoj bolnici Šabac – dečje odeljenje.

Ovog decembra u karavanu biće prisutni i „Lagunini“ pisci. Karavan stiže u Beograd, Novi Sad, Suboticu, Šabac, Zaječar, Čačak, Kragujevac, Kruševac, Surdulicu, Niš i Kraljevo. Karavan na svoj put kreće 14. decembra, gde će se za trenutak zaustaviti u Beogradu, u TC „Delta City“, 15. decembra je u Šapcu na platou ispred pošte, u Novom Sadu 16. decembra i u Subotici 17. decembra ispred pozorišta od 18.00 do 20.00. Svoje putovanje karavan nastavlja u subotu, 22. decembra, prvo u Surdulici, gde će se zaustaviti u centru grada od 12.00 do 14.00, a istog dana i u Nišu na Trgu Kralja Milana od 18.00 do 20.00. Zaječar će biti domaćin Coca-Cola novogodišnjeg karavana u nedelju, 23. decembra, na „Skveru“ od 18.00 do 20.00.

Karavan svoj put nastavlja 24. decembra i odlazi u Kruševac, na Trg kosovskih junaka. Potom je 25. decembra u Kraljevu na Gradskoj terasi, 28. decembra u Užicu na Gradskom trgu, a zaustaviće se 29. decembra u Kragujevcu na Trgu kod Krsta. U svim ovim gradovima karavan sa Deda Mrazom i njegovim vernim drugarima medvedićima gostovaće od 18.00 do 20.00.

Coca-Cola novogodišnji karavan još jednom će se zaustaviti u Beogradu, 30. decembra, na platou ispred Crkve Svetog Marka od 18.00 do 20.00, a 1. januara 2013. godine, u Ulici otvorenog srca, od 12.00 do 14.00, završiće svoj put. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.