Naslovna » BG svaštara » Pokrenimo čaroliju zajedno: „Laguna“ u Coca-Cola karavanu

Pokrenimo čaroliju zajedno: „Laguna“ u Coca-Cola karavanu

Izdavačka kuća „Laguna“ pridružila se dobrotvornom projektu Coca-Cola novogodišnji karavan koji na svoj put kreće 14. decembra. „Pokrenimo čaroliju“ zajedno je akcija sa ciljem da se deci olakša boravak u bolnici.

Pozvani su svi ljudi velikog srca da dečje knjige koje njihova deca više ne čitaju poklone u okviru ove dobrotvorne akcije. Ideja je da se oforme „Sobe radosti“ i biblioteke u okviru dečjih bolničkih odeljenja. Lepim knjigama deci će biti olakšan boravak u bolnici.

Dečje knjige mogu se ostaviti u nekoj od knjižara „Delfi“ od 1. decembra. Sanke Deda Mraza, u koje će moći da se spuste poklon knjige za decu, biće u knjižarama u Beogradu: „Knez“ (Knez Mihailova 40), SKC (Kralja Milana 48, ulaz iz Resavske), „Zemun“ (Glavna 20), „Zira“ (Ruzveltova 33); u Subotici u knjižari „Delfi“ (Korzo 8); u knjižari „Delfi“ u Novom Sadu (Kralja Aleksandra 3); u Nišu u knjižarama „Delfi“ (Voždova 4) i „Kalča“ (TC Kalča); u knjižari „Laguna“ u Kragujevcu (Kralja Petra I 12) i u knjižari „Delfi“ u Kraljevu (Omladinska 16/1). Svako ko donese knjigu dobija u knjižari CD sa najlepšim bajkama iz „Lagunine“ „Riznice bajki za laku noć“ i limenku Coca-Cole. Bajke su samo za ovu akciju pročitali eminentni glumci čiji se glasovi rado slušaju.

Svi žele da bar za trenutak budu neko drugi, da pomoću mašte otputuju na neko daleko, nedostižno i nepoznato mesto, da osete ono što im je u stvarnom svetu nemoguće. Zahvaljujući piscima i njihovom radu postoje ulaznice za takve svetove. Oni su svoja iskustva, avanture, putovanja i poznanstva pretočili u reči i podelili ih sa celim svetom. Neke knjige su štampane na svim jezicima sveta kako ne bi postojale nikakve prepreke da svi dožive isto i uživaju u istom. Bilo da su to bajke, basne, pripovetke, priče za laku noć, pesmice, atlasi, enciklopedije ili jednostavno slikovnice i bojanke. Deca vole knjige, vole da čitaju ili da slušaju da im neko čita knjigu. To je sastavni deo svakog detinjstva, a knjiga je želja većine dece.

Dečje bolnice koje će dobiti svoju „Sobu radosti“ i deci omogućiti lakši boravak u Beogradu nalaze se na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“, u Novom Sadu na Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, u Subotici u Opštoj bolnici – odeljenje za dečje bolesti, u Nišu na Klinici za dečje interne bolesti, u Kruševcu u Opštoj bolnici – dečje odeljenje, u Kraljevu u Zdravstvenom centru Studenica – dečje odeljenje, u Užicu u Zdravstvenom centru Užice – dečje odeljenje opšte bolnice, u Kragujevcu u Kliničkom centru – dečje odeljenje, u Surdulici u Opštoj bolnici Surdulica – dečje odeljenje, u Zaječaru u Zdravstvenom centru Zaječar – dečje odeljenje i u Šapcu u Opštoj bolnici Šabac – dečje odeljenje.

Ovog decembra u karavanu biće prisutni i „Lagunini“ pisci. Karavan stiže u Beograd, Novi Sad, Suboticu, Šabac, Zaječar, Čačak, Kragujevac, Kruševac, Surdulicu, Niš i Kraljevo. Karavan na svoj put kreće 14. decembra, gde će se za trenutak zaustaviti u Beogradu, u TC „Delta City“, 15. decembra je u Šapcu na platou ispred pošte, u Novom Sadu 16. decembra i u Subotici 17. decembra ispred pozorišta od 18.00 do 20.00. Svoje putovanje karavan nastavlja u subotu, 22. decembra, prvo u Surdulici, gde će se zaustaviti u centru grada od 12.00 do 14.00, a istog dana i u Nišu na Trgu Kralja Milana od 18.00 do 20.00. Zaječar će biti domaćin Coca-Cola novogodišnjeg karavana u nedelju, 23. decembra, na „Skveru“ od 18.00 do 20.00.

Karavan svoj put nastavlja 24. decembra i odlazi u Kruševac, na Trg kosovskih junaka. Potom je 25. decembra u Kraljevu na Gradskoj terasi, 28. decembra u Užicu na Gradskom trgu, a zaustaviće se 29. decembra u Kragujevcu na Trgu kod Krsta. U svim ovim gradovima karavan sa Deda Mrazom i njegovim vernim drugarima medvedićima gostovaće od 18.00 do 20.00.

Coca-Cola novogodišnji karavan još jednom će se zaustaviti u Beogradu, 30. decembra, na platou ispred Crkve Svetog Marka od 18.00 do 20.00, a 1. januara 2013. godine, u Ulici otvorenog srca, od 12.00 do 14.00, završiće svoj put. (danubeogradu.rs)

loading...