Naslovna » Izlasci » Film » Prvi direktan prenos iz Holandskog plesnog teatra u „Cineplexxu“

Prvi direktan prenos iz Holandskog plesnog teatra u „Cineplexxu“

U bioskopu „Cineplexx Delta City“, 15. novembra od 20.00, prvi put će se direktno prenositi balet iz Holandskog plesnog teatra (Netherlands Dans Theater- NDT), koji je već više puta nastupao u Beogradu.

Moderan ples pod nazivom „Veče sa Kilijanom, Ingerom i Valerskim“ uključuje četiri performansa ovih koreografa. Svetski poznat Jiri Kilijan je izvor inspiracije mnogima. Tokom ove večeri, biće izvedene dve koreografije iz njegovog čuvenog „Black&White“ serijala, kao i novi radovi generacije koja je došla posle njega: pridruženog koreografa NDT-a, Johana Ingera, i igrača i koreografa NDT-a Medija Valerskog. Za usavršavanje veština ovih plesača zaslužan je upravo Kilijan, najpoznatiji češki koreograf.

U nastavku prenosa programa iz Holandskog plesnog teatra biće uključene još tri večeri, u okviru kojih će najbolji koreografi i članovi prvog i drugog ansambla prikazati svoje umeće.

Ljubitelje baleta očekuju i direktni prenosi iz moskovskog Boljšoj teatra, a sezona počinje 25. novembra, kada će na velikom platnu zaigrati „Faraonova kći“. Posle toga, u toku sezone biće prikazani još „Bajadera“, „Posvećenje proleća“ i „Romeo i Julija“.

Ulaznice su u prodaji, a kupovinom ulaznica za tri ili sva četiri baleta iz jednog teatra ostvaruje se 20 % popusta. (danubeogradu.rs)