Naslovna » Izlasci » Film » Reel Rock Film Tour: Reel Rock 7

Reel Rock Film Tour: Reel Rock 7

U četvrtak, 15. novembra od 20.00, biće organizovana balkanska premijera sedmog izdanja filma Reel Rock Film Tour u KC „Rex“ (Jevrejska 16).

Omnibus kratkih filmova predstavlja neke od najvećih podviga u svetu slobodnog penjanja i alpinizma zabeleženih filmskom kamerom. Ovogodišnje, sedmo izdanje ovog filma, „Reel Rock 7“, prikazuje se na više od 300 lokacija širom sveta. Po prvi put, beogradska publika moći će da uživa u ova četiri dvadesetominutna filma, koja govore o savladavanju najtežih svetskih penjačkih smerova, o prvenstvenim usponima, borbi u vrhovima Himalaja, o „free solo“ penjanju (bez užeta i pomoćne opreme) koje pomera granice ljudskih mogućnosti.

Kao gosti ove večeri, publici će se predstaviti jedan od najboljih srpskih penjača, Miloš Ivačković, koji će govoriti o različitim penjačkim disciplinama, zatim Marko Ćirković, koji će predstaviti nova penjališta u Srbiji, i na kraju Milena Cvijanović, koja će govoiti o vezi između ovog sporta i očuvanja životne sredine.

Ulaz će biti slobodan, a svi prisutni će biti u prilici da na licu mesta kupe po jedan bolt (po promotinoj ceni), koji kasnije mogu da poklone kao prilog za izgradnju budućih sportskih smerova. Sav prihod prikupljen tokom ove večeri biće upotrebljen za razvoj ovog sporta.

Tokom večeri svi posetioci će moći da učestvuju u podeli nagrada koje su obezbedili partneri ovog projekta. Ovo je prava prilika za svakog ko je zainteresovan da sazna nešto više o svetu penjanja, da se upozna sa loklanom penjačkom zajednicom, a možda čak i osvoji nagradu u vidu besplatnih termina za vežbanje na veštačkoj steni ili besplatnih kurseva sportskog penjanja u nekom od beogradskih klubova. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.