Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Sajam kolekcionara u hotelu Slavija

Sajam kolekcionara u hotelu Slavija

Velika kupoprodajna izložba „Sajam kolekcionara“, sa više od 120 privatnih kolekcija iz raznih oblasti biće održana 10. i 11. novembra, u hotelu Slavija. Radno vreme je od 10.00 do 16.00, a cena ulaznice je 100 dinara.

Na više od 600 kvadratnih metara izložbenog prostora, posetioci mogu razgledati, ali i nabaviti razne eksponate i predmete iz tradicionalnih oblasti kolekcionarstva – filatelije (poštanske marke i poštanska istorija), numizmatike (metalni i papirni novac van opticaja, kao i stari vrednosni papiri), faleristike (ordenje, značke i vojne oznake) i starog oružja (bodeži, bajoneti, sablje, kubure, kremenjače).

Na Sajmu se mogu videti i stari satovi, nakit, antikvarno posuđe i predmeti od srebra, keramike, porcelana i kristala, antikvarni i stilski nameštaj, knjige, umetničke slike i grafike, ikone na platnu i drvetu, tepisi i pirotski i drugi ćilimi, narodne nošnje i uniforme i još mnogo drugih starinskih i unikatnih predmeta.

Takođe, posetioci će moći da se edukuju i razmene iskustva, kao i da upoznaju značaj ove manifestacije u stvaranju privatnih kolekcija predmeta iz naše istorije. Na taj način ova i slične manifestacije pomažu očuvanju kulturnog i umetničkog blaga naše zemlje. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.