Naslovna » BG servis » Seminari o nasilju i zlostavljanju dece

Seminari o nasilju i zlostavljanju dece

Gradska opština Savski venac je 13. novembra, prva od gradskih opština, počela sa realizacijom dvodnevnih seminara, namenjenih direktorima, psiholozima i timovima za borbu protiv nasilja i zlostavljanja dece, osnovnih i srednjih škola Savskog venca.

Imajući u vidu budućnost i sigurnost dece, a zbog prevencije ove vrste zloupotrebe, GO Savski venac je u saradnji sa NVO „Centar za prevenciju devijantnog ponašanja“ iz Novog Sada, pokrenula program koji ima za cilj da se na vreme izbegnu problemi koji su posledica zloupotreba dece putem IKT (informaciono-komukacionih tehnologija), ali i svih ostalih vrsta nasilja.

Dvodnevni akreditovani seminari su za stručnjake iz osnovnih škola organizovani 13. i 14. novembra, dok su za srednje škole „rezervisani“ 15. i 16. novembar. U radu seminara će učestvovati i predstavnici MUP-a, zaduženi za internet-kriminal.

Po rečima Biljane Kikić Grujić, glavnog koordinatora „Centra za prevenciju devijantnog ponašanja“, posle seminara će u školama biti organizovane radionice za učenike, a potom i nekoliko tribina, za učenike, za roditelje, ali i za nastavnike koji nisu imali priliku i mogućnost da prisustvuju seminarima.

Informacije: 2643-490. (danubeogradu.rs)