Naslovna » Izlasci » Izložbe » Skulpture Miluna Vidića u Blok galeriji
Milun Vidić - skulptura
Milun Vidić - skulptura

Skulpture Miluna Vidića u Blok galeriji

U novobeogradskoj Blok galeriji (Jurija Gagarina 221) u petak, 9. novembra u 19.00, biće posthumno otvorena izložba skulptura Miluna Vidića, jednog od najznačajnijih vajara srpske i bivše jugoslovenske scene.

Na izložbi će biti predstavljene skulpture rađene u drvetu, formata 120×60 i 70 x 80 centimetara, nastale u poslednjih nekoliko godina njegovog života. Ostvarenja ovog vajara posetioci će moći da vide do 21. novembra.

Milun Vidić rođen je 9. marta 1939. godine u selu Roge kod Požege Užičke. Završio je Akademiju likovnih umetnosti u Beogradu, kao i postdiplomske studije 1970. godine na istoj akademiji, u klasi profesora Miše Popovića. Član je ULUS-a od 1968.godine. Od 1970. do 1977.godine je u statusu samostalnog umetnika i jedan je od osnivača (i član) vajarske grupe „Deset plus“. Radio je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Umro je u Beogradu 15. novembra 2007. godine.

Radove je izlagao na brojnih samostalnim i kolektivnim izložbama. Njegove skulpture danas se nalaze u zbirkama muzeja i galerija u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je nagrada za skulpturu i umetnost. (danubeogradu.rs)

loading...