Naslovna » BG servis » Sve za putnike na Aerodromu „Nikola Tesla“

Sve za putnike na Aerodromu „Nikola Tesla“

Sa beogradskog aerodroma avioni lete svakodnevno ka svim važnijim svetskim destinacijama, a ove godine Aerodrom „Nikola Tesla“ obara sve rekorde po broju putnika u svojoj pedesetogodišnjoj istoriji. Predviđanja su da će do kraja 2012. na Aerodromu biti opsluženo oko 3,5 miliona putnika…

Upravo zbog velikog broja putnika u ovoj vazdušnoj luci smešteni su restorani, barovi, prodavnice, banke, razne agencije, ali i infopult Turističke organizacije Srbije. U holu za preuzimanje prtljaga turisti na ovom infopultu od 9.00 do 22.00 svakog dana mogu saznati sve o događajima u Beogradu i Srbiji, destinacijama i smeštaju.

Sve prodavnice, barovi i restorani smešteni su u holu Aerodroma „Nikola Tesla“ i u tranzitnoj zoni – posle prolaska pasoške kontrole. Restoran „Land Side“ nalazi se u Terminalu 2 pristanišne zgrade i radi od 5.00 do 21.30. U ponudi je tradicionalna srpska kuhinja, kuvana jela i tradicionalni kolači, bife sto sa salatama i hladnim predjelima, ali i francuska peciva, veliki izbor sendviča i dr, topli i hladni napici. Drugi aerodromski restoran je „Air Side“ koji se nalazi u tranzitnom delu zgrade, ispred izlaza (gate-a) A4, čije je radno vreme od svakog dana 4.30 do 20.00.

Po aerodromskim barovima, ponuda je standardna: francuska peciva, veliki izbor sendviča, salata, vegetarijanske hrane i kolača, topli i hladni napici i pića. Korisnici „Business Cluba“ mogu biti samo putnici biznis klase, a radno vreme je od 5.30 do 21.00. Tri slična kafića nalaze se u tranzitnom delu Terminala 2 kod izlaza (gate-a) A5 (Galeb 1, radno vreme od 5.30 do 21.30), u Terminalu 2 pristanišne zgrade (Galeb 2, radno vreme od 9.00 do 17.00 – van sezone, i od 6.00 do 21.30 – u sezoni) i na ulasku u pristanišnu zgradu (Galeb 3, od 6.00 do 18.00 – van sezone i do 21.30 – u sezoni).

Bašta, ispred aneksa zgrade, pored ulaza u Terminal 1, radi od 8.30 do 20.00, dok na međunarodnim dolascima radi Cafe „Dolasci“ od 6.00 do 24.00 van sezone i non stop tokom sezone.

Prodavnice su u holu Aerodroma „Nikola Tesla“ i u tranzitnoj zoni, posle prolaska pasoške kontrole. U tri duty free šopa (Main Shop, Fashion Corner i Watches & Accessories) može da se pazari veliki broj svetski poznatih parfimerijskih robnih marki, kozmetika, konditorski proizvodi, asesoari, igračke, diskovi i drugo. Kod izlaza A1 je i „Souvenir Shop“ (tax free) sa velikim izborom suvenira, pića, ikona i drugih proizvoda sa lokalnog tržišta, a slična radnja „Travel and Accessories“ nalazi se na međunarodnim odlascima Terminala 2. Pet objekata (Dufry Hudson News) sa štampom, suvenirima, vodičima, knjigama, smešteno je po aerodromu a radno vreme im je od 5.30 do 21.00, dok je u Terminalu 1 i klasična prodavnica sa robom široke potrošnje.

Pored pultova turističkih agencija i avio kompanija, po aerodromu se nalaze i banke koje rade od 9.00 do 17.00 (Alpha, Komerijalna i Privredna), nekoliko menjačnica i bankomati poznatih banaka. Na prvom spratu Terminala 2, pre carinske i pasoške kontrole, nalazi i pult Delta Generali osiguranja (radno vreme od 7.00 do 19.30 – radnima danima i do 15.30 vikendom).

Prvi jutarnji let je za Beč u 5.15, a poslednji večernji letovi su za Sankt Petersburg u 21.00 i Skoplje u 21.45. Avio karte možete da bukirate i OVDE. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.