Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » „The Wall“, 1. septembra 2013.

„The Wall“, 1. septembra 2013.

Muzičko-scenski događaj „The Wall“ u produkciji Rodžera Votersa biće izveden u Kombank areni, 1. septembra 2013. godine.

Ulaznice za „najveće remek delo u istoriji roka“ biće u pretprodaji od 12. novembra za fanove preko zvaničnog sajta www.rogerwaters.com. U redovnoj prodaji po cenama 4.500 (parter), 5.500 (fan pit) i 7.500 (tribine) dinara biće u prodaji od 16. novembra na svim prodajnim mestima Eventima kao i na blagajnama Kombank arene, Bilet centra Beograda, DOB, „Ušće“ SC kao i putem sajtova: www.kombankarena.com, www.eventim.rs.

Kompozitor, tekstopisac i koosnivač kultnog benda Pink Floyd, Rodžer Voters (Roger Waters), najavio je povratak svoje legendarne produkcije „The Wall“ u Evropu sledeće godine. Ovo audio-vizuelno remek delo o otuđenju i transformaciji biće izvedeno u celini sa bendom i jedinstvenom umetničkom produkcijom. „The Wall“ je do sada izveden 192 puta širom sveta pred više od 3,3 miliona gledalaca čime se našao među najuspešnijim turnejama u istoriji roka.

Turneja 2013. obuhvatiće 18 nastupa na otvorenom ili stadionskom prostoru, među kojima su i rimski i berlinski Olimpijski stadion i Amsterdamska arena. Za velike prostore na otvorenom Rodžer Voters je redizajnirao i podigao šou „The Wall“ na još viši nivo, kreiravši vrhunski događaj sa jedinstvenim doživljajem za publiku bez obzira odakle se gleda i stvarajući produkciju koja prevazilazi sve do sada već viđeno.

Povodom nove evropske turneje, Rodžer Voters je izjavio: „Drago mi je što ćemo ‘The Wall’ ponovo doneti u Evropu. Biće nam veoma zabavno. Preradio sam koncert kako bismo ga izneli na otvoreno. Stvarno je dobar. Još je pokretljiviji, dramatičniji i uzbudljiviji od nastupa za arene. Morao sam ponovo sve da razradim zbog stadiona, odnosno otvorenih prostora. Ovakav šou nije mogao biti stvoren pre 40 godina. Tada nismo mogli da ispunimo toliki prostor nudeći adekvatno emotivno, muzičko i scensko zadovoljstvo. Tehnologija se promenila, i sad je to moguće.“

Voters je 2010. godine ponovo oživeo produkciju sa savremenom tehnologijom i specijalnim efektima prikazujući je pred publikom širom sveta i postavljajući nove rekorde u broju rasprodatih turneja ali i uzastopnih nastupa na istom prostoru, kao što su devet prodatih predstava na River Plate stadionu u Buenos Airesu. „The Wall“ je i dalje jedan od najuticajnijih albuma u istoriji pop kulture koji je povezao mnoge generacije muzičkih fanova.

Pre 2010, „The Wall“ produkcija je bila suviše glomazna da bi krenula na turneje, ali izgradnja savremenih arena i poboljšanja u tehničkom prenosu, razrešile su ovaj problem. Voters je osavremenio izgled i atmosferu šoua kako bi bio siguran da zadivljujuća scenska ekstravagancija koja je „The Wall“ i učinila legendarnim i dalje inspiriše nove generacije svojim veličanstvenim prikazima i čulnim spektaklom od kog vam zastaje dah. Originalna produkcija „The Wall“ iz 1980. godine izvedena je u celosti samo 29 puta tokom Pink Floyd turneje u cilju promovisanja albuma, i jednom u Berlinu na proslavi pada Berlinskog zida. (danubeogradu.rs)

loading...