Naslovna » Izlasci » Sport » „Trofej Beograda“ u šahu od 24. novembra

„Trofej Beograda“ u šahu od 24. novembra

Od 24. novembra do 3. decembra biće održan „Trofej Beograda“ u šahu u hotelu „Obrenovac“ u Obrenovcu.

Učestvovaće takmičari iz Turske, Izraela, Češke, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Rusije, Rumunije, Grčke, Makedonije, Italije, Nemačke, Švajcarske i Srbije, rečeno je na konferenciji za novinare u Privrednoj komori Beograda.

– Na 26. Međunarodnom otvorenom prvenstvu Beograda očekuje se učešće oko 190 šahista. Po završetku turnira koji se trenutno igra u Vršcu, očekujemo da će i naši najkvalitetniji šahisti učestvovati i na ovom turniru. Svi oni koji se do sada nisu prijavili za „Trofej Beograda“ mogu to da urade do subote, do 15.30, kada je i svečano otvaranje. Zahvaljujući sponzoru, Saobraćajnom preduzeću „Lasta“, za sve učesnike obezbeđen je besplatan prevoz iz Beograda do Obrenovca – rekao je Dragan Ćirić, predstavnik Sekretarijata za sport i omladinu koji je zadužen za sportske manifestacije.

U radu konferencije učestvovali su i velemajstor Boško Abramović, selektor reprezentacije Srbije, Ljubomir Riznić, predsednik Šahovskog saveza Beograda, Dragan Kotevski, izvršni direktor Šahovskog saveza Beograda, i Goran Vlahović, predsednik Organizacionog odbora „Trofeja Beograda“ u šahu. (Beoinfo)