Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Veče francuske vokalne muzike u sali BGF

Veče francuske vokalne muzike u sali BGF

Prvak Beogradske opere, tenor Dejan Maksimović, održaće koncert u subotu, 17. novembra od 19.00, u sali Beogradske filharmonije (Studentski trg 11).

Koncert, nazvan „Beau soir“ (Prijatno veče), po jednoj od pesama Kloda Debisija, posvećen je francuskim kompozitorima iz epohe romantizma. Uz klavirsku saradnju pijaniste Vladimira Gligorića, na programu će biti najlepše solo pesme i arije francuskih kompozitora Gunoa, Bizea, Debisija, Forea, Masnea i Diparka.

Dejan Maksimović već više od decenije sa uspehom nastupa u Beogradskoj operi, kao i širom zemlje i inostranstvu, a pored operskog, neguje i koncertno pevanje. Nastupao je sa Beogradskom filharmonijom, Rimskim simfonijskim orkestrom, simfonijskim orkestrima RTV Srbije i Slovenije i drugima. Vladimir Gligorić je održao brojne koncerte u zemlji i inostranstvu i bio finalista i laureat mnogih međunarodnih pijanističkih konkursa u Srbiji, Rusiji i SAD. Iako je aktivan kao koncertni pijanista, poslednjih godina sarađuje sa pevačima, što čini jezgro njegove sadašnje karijere.

Koncert je podržala Fondacija Beogradske filharmonije, Ministarstvo kulture i informisanja i kompanija Lasta. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.