Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Velika izložba dizajna 2012. na Sajmu nameštaja
Sajam nameštaja 2012
Sajam nameštaja 2012

Velika izložba dizajna 2012. na Sajmu nameštaja

Na 50. jubilarnom Sajmu nameštaja na Beogradskom sajmu (hala 2, nivo C), od 12. do 18. novembra, biće organizovana Velika izložba dizajna 2012.

Uz prezentaciju vrhunskih dometa dizajna nameštaja i enterijera, ULUPUDS će predstaviti arhitekte, dizajnere, slikare, vajare, fotografe, kostimografe, scenografe, keramičare i teoretičare, u sklopu izložbe „ULUPUDS je vidljiv“, kao i radove studenata bazičnih obrazovnih fakulteta i škola: Arhitektonskog, Fakulteta primenjenih umetnosti, Šumarskog fakulteta, Megatrenda i dr. Takođe, predstaviće se i članovi srodnih umetničkih asocijacija iz Slovenije, BiH, Hrvatske i specifičnih inovativnih projekata kao što je Mikser.

Izložba Dizajna biće organizovana prvi put. Po svom karakteru je multimedijalna, otvoreno komunikativna i jedinstvena u celom regionu, pa će posetilac sajma jednim obilaskom moći da sagleda neke od pojava i tendencija u svetu dizajna i umetnosti. U cilju oživljavanja ovako bogate i slojevite prezentacije organizovan je i prateći program koji obuhvata radionice za studente i posetioce, stručna i popularna predavanja, okrugle stolove, susrete i razgovore sa učesnicima Sajma i to u poslepodnevnim časovima (od 16.00 do 19.00). Na ovaj način vidno osvežen izlagački koncept, omogućava da se ostvari neposredna komunikacija među srodnim stvaralačkim disciplinama i to u živom sajamskom okruženju. (danubeogradu.rs)