Naslovna » Izlasci » Film » Završeno snimanje filma „Spomenik Majklu Džeksonu“
Spomenik Majklu Džeksonu
Spomenik Majklu Džeksonu

Završeno snimanje filma „Spomenik Majklu Džeksonu“

Posle šest nedelja pala je poslednja klapa na snimanju filma „Spomenik Majklu Džeksonu“ scenariste i reditelja Darka Lungulova.

Film je sniman na lokacijama u Lozoviku kod Velike Plane, na aerodromu “Ponikve“ kod Užica, a snimanje je završeno u Skoplju.

U ovoj mešavini crne komedije i ljubavne priče, glavni junak Marko, koga igra Boris Milivojević, pokušava da spase svoju umiruću varošicu i spreči ljubav svog života, Ljubinku, koju igra Nataša Šolak – Tapušković, da ode. On dolazi na ideju da podigne spomenik kralju popa, Majklu Džeksonu. Markova ideja privlači pristalice, ali i neprijatelje. Ludački sled događaja dovodi do ispunjenja Markovog sna, ali na ironičan i neočekivan način.

U filmu igraju i Dragan Bjelogrlić, Branislav Trifunović, Ljubomir Bandović, Toni Mihajlovski, Mirjana Karanović, Srđan Miletić, Marko Janketić, Snežana Divac, Daniel Nikolić i drugi.

Autor Darko Lungulov kaže: „Snimanje je proteklo u izvanrednoj atmosferi, iako je bilo naporno i zahtevno. Imao sam privilegiju da divno sarađujem sa vrhunskim glumcima i nadam se da smo zajedno uspeli da stvorimo jedan poseban svet koji će potpuno oživeti na platnu. U filmu ovog obima, gde ima puno masovnih scena, letenja helikopterom, kaskada i mnogih drugih zahtevnih scena, bilo je jako bitno imati punu podršku produkcije i odlične ekipu iza sebe i na tome sam im jako zahvalan“.

Saradnik na scenario bio je Miroslav Momčilović, a scenario je dobio prvu nagradu za scenario na festivalu Braća Manaki u Bitolju, Makedonija. Producent filma je Snežana Penev. Film je koprodukcija Papa Films iz Srbije, Av Medien Penrose iz Nemačke i Dream Factory iz Makedonije. (danubeogradu.rs)