Naslovna » Izlasci » Festivali » 16. Festival podvodnog filma u Kinoteci

16. Festival podvodnog filma u Kinoteci

Od 7. do 9. decembra u Muzeju jugoslovenske kinoteke (Kosovska 11) biće održan 16. Međunarodni Festival podvodnog filma. Projekcije će biti od 20.00 (petak), i od 19.00 i 21.00 (subota i nedelja).

Na ovogodišnjem Festivalu u takmičarskoj konkurenciji biće prikazano više od 70 filmova svetske produkcije. Glavni cilj Festivala je podsticanje, usmeravanje i jačanje svesti o značaju zaštite životne sredine, naročito voda. Moto manifestacije je „Neka vode uvek budu čiste“, a filmovi su edukativnog karaktera i doprinose razvijanju ekološke svesti i širenju znanja o potrebi zaštite životne sredine. Filmovi su iz ovogodišnje produkcije a teme su zaštita okoline i živog sveta.

Filmovi su podeljeni u dve kategorije – PC (Pro category) i IC (Independent category) – velika produkcija i nezavisni, tj. amaterski filmovi. U saopštenju organizatora piše da je „dve trećine naše planete prekriveno vodom; posmatrana iz svemira, Zemlja je plave boje i slobodno je možemo nazvati planetom vode. Koliko zapravo poznajemo planetu na kojoj živimo?“.

U foajeu Kinoteke biće otvorena izložba podvodnih fotografija čiji je autor Jovan Tasa Petrović. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.