Naslovna » Izlasci » Sport » Beograd spremno dočekuje EP u rukometu

Beograd spremno dočekuje EP u rukometu

Beograd će, od 4. do 16 decembra, biti domaćin EP u rukometu za žene, na kome će nastupiti 16 najboljih ekipa starog kontinenta, uklučujući i našu.

Prvenstvo će se u grupnoj fazi takmičenja, pored Beograda, igrati i u Novom Sadu, Vršcu i Nišu, kako je to bio slučaj i na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u rukometu za muškarce. Predsednik lokalnog organizacionog odbora i Sekretar za sport i omladinu grada Beograda Aca Kovačević istakao je da je sve spremno za još jedno uspešno održavanje takmičenja u Beogradu.

– Srpska prestonica je spremna za održavanje još jednog velikog takmičenja, koje će se ovog puta igrati samo u „Beogradskoj areni“, odnosno utakmice iz grupe A, u kojoj je reprezantacija Srbije, i sve utakmice u završnoj fazi prvenstva – precizirao je Kovačević.

On je podvukao da je ovo takmičenje sa aspekta bezbednosti i drugih pratećih delatnosti lakše organizovati, nego što je to bio slučaj sa prvenstvom za muškarce, s obzirom da se igra samo u jednoj hali u Beogradu.

– Pošto je Beograd samo tokom ove i predhodne godine organizovao niz evropskih prvenstava poput onog u odbojci za žene, takmičenje u rvanju grčko-rimskim stilom, kao i Evropsko prvenstvo u kajaku na mirnim vodama i Svetski kup u veslanju, to iskustvo nam daje za pravo da verujemo da će i ovo poslednje biti uspešno organozovano – naveo je Kovačević.

On je podsetio da naša selekcija prvog dana igra sa selekcijom Norveške, inače najboljom svetskom reprezentacijom, i pozvao ljubitelje sporta da sutra, kao i predhodnih dana u što većem broju napune Arenu, kako bi pomogli Srbiji da dogura što dalje.

U grupi A, pored selekcije Srbije i Norveške u „Kombank areni“ nastupiće i reprezentacije Ukrajine i Češke, dok će se u hali „Spens“ u Novom Sadu nadmetati selekcije Hrvatske, Nemačke, Mađarske i Španije. Vršac će u hali „Milenijum“ ugostiti Rusiju, Crnu Goru, Island i Rumuniju, a Niš u renoviranom „Čairu“ najbolje igračice Švedske, Makedonije, Danske i Francuske. (Beoinfo)

Ukoliko zbog Evropskog prvenstva dolazite u Beograd, ovde možete na jednom mestu pronaći najpovoljnije hotele i izvršiti rezervaciju putem interneta. Na jednom mestu pogledajte ponude za online rezervaciju hotela!

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.