Naslovna » Izlasci » Pozorište » Beogradska premijera stand up komedije „Na rubu Evrope“

Beogradska premijera stand up komedije „Na rubu Evrope“

U četvrtak, 20. decembra od 20.00, u Domu omladine Beograda (Makedonska 22) beogradskoj publici predstaviće se hrvatski komičar Željko Pervan stand up predstavom „Na rubu Evrope“. Cena ulaznice je 1.000 dinara.

Jedno od najprepoznatljivijih lica hrvatske televizije Željko Pervan već neko vreme dar za satiru i humor „preusmerava“ sa malih ekrana na daske koje život znače – i to u formi stand up-a. Predstavom „Na rubu Evrope“ puni dvorane u regionu i veruje da su brojnost i smeh gledalaca najbolja potvrda za vrednost njegovog rada.

Bilo da nastupa u Puli, Mostaru ili Celju – Pervanovi satirični osvrti na društvenu stvarnost i humoristično raskrinkavanje politike i društva nailaze na podjednako dobre reakcije publike. Valjda zato i što je karijeru započeo „za života“ bivše Jugoslavije njegova komedija razmatra one „rubne“ teme i iskustva bliska svima onima koju su u toj zemlji nekada živeli…

„Stand up nisu vicevi i nije imitiranje, stand up je verbalno crtanje pa iz te činjenice izviru teme kojima se bavim: politika i političari, lažne veličine kojima skidam metafizički pokrov, a tu je svakako Evropska unija, Britanci i mali narodi, balkanske svađe s akcentom na moj narod i državu, muško-ženski odnosi, deca i bračni odnosi, umetnici i likovi kod Tolstoja i Dostojevskog – uglavnom više se bavim ljudskim karakterom nego konkretnim ljudima“, objašnjava Pervan.

U susret druženju sa Beograđanima, hrvatski komičar ističe da od svega najviše voli nastupe uživo, jer jedino od publike može da dobije potvrdu da vredi i jedino njoj veruje.

Pervan je karijeru započeo 1984. godine na zagrebačkom Radiju 101 u emisiji „Zločasta djeca“, da bi nastavio na hrvatskoj televizijskoj sceni gde je proveo niz godina radeći na autorskim satiričnim formatima; glumio je u Satiričnom pozorištu Kerempuh, pisao kolumne za „Vjesnik“, napisao knjigu o marketingu i na čelu je marketinške agencije „Jadran“. Interesantno je da je autorski projekat ovog komičara „Večernja škola“ – veoma gledana improvizacijska emisija emitovana na OTV-u – bio verovatno inspiracija sličnim formatima u zemljama u okruženju. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.