Naslovna » BG svaštara » Nova godina 2013 » „Beogradska trka Deda Mrazeva“ u nedelju, 30. decembra

„Beogradska trka Deda Mrazeva“ u nedelju, 30. decembra

U nedelju, 30. decembra od 13.00, biće održana tradicionalna, peta po redu, „Beogradska trka Deda Mrazeva“. Na trci će pored Beograđana učestvovati Deda Mrazevi iz cele Srbije i nekoliko evropskih zemalja. Pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda – Sekretarijata za sport i omladinu organizator događaja je Sportski savez Rakovice.

Bela staza Deda Mraza, kojom će trčati ili šetati više od 2.000 naših Deda Mrazeva i Baba Mrazica, biće Ulica kralja Milana. Svi učesnici okupiće se na platou kod Terazijske česme. Prvih hiljadu odraslih učesnika na poklon će dobiti kostim Deda Mraza, koji su u obavezi da obuku. Deca uzrasta do 14 godina dobijaju kapice. Prateći muzičko-zabavni program na Centralnoj bini počeće u 11.00, kada će se otvoriti i punktovi za preuzimanje kostima i kapica.

Kao i prethodnih, i ove godine trka ima humanitarni karakter. Pod sloganom „Deda Mrazevi daruju život“, u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije biće organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi. Vozilo instituta biće postavljeno na platou ispred hotela „Balkan“. Prilikom preuzimanja kostima, Deda Mrazevi i Baba Mrazice moći će da ostave novčani prilog u posebno naznačenim kutijama za pomoć Prihvatilištu za odrasle i stara lica. Najuspešniji takmičari dobiće pehare i robne nagrade.

Trka se realizuje uz pomoć 40 volontera, koji nesebično daju sebe verujući u Deda Mraza. (Beoinfo)