Naslovna » BG svaštara » Književnost » Booka: Ajra Levin – Rozmarina beba
Booka: Ajra Levin - Rozmarina beba
Booka: Ajra Levin - Rozmarina beba

Booka: Ajra Levin – Rozmarina beba

Izdavačka kuća Booka predstavila je novo izdanje, roman „Rozmarina beba“ čiji je autor Ajra Levin, delo koje važi za jedan od najboljih horor romana svih vremena na osnovu kog je Roman Polanski snimio istoimeno remek delo sedme umetnosti.

Rozmari Vudhaus i njen muž Gaj, glumac u usponu, useljavaju se u Bramford, staru njujoršku stambenu zgradu zlokobne reputacije. Uskoro se pojavljuju njihovi prvi susedi, stariji bračni par Roman i Mini Kastevet, da Vudhausovima požele dobrodošlicu. I mada je Rozmari uzdržana prema njihovoj ekscentričnosti, a iz njihovog stana često dopiru čudni zvuci, njen muž ih smatra veoma interesantnim.

Ubrzo pošto Gaj dobije veliku ulogu na Brodveju, Rozmari ostaje trudna, a Kastevetovi počinju posebno da se zanimaju za njeno blagostanje. No, kako se oseća sve bolesnije i biva sve više izolovana, Rozmari počinje da sumnja da kružok Kastevetovih nije ono što se čini…

„Rozmarina beba“ je objavljena u višemilionskim tiražima, i smatra se jednim od najboljih horor romana svih vremena. (danubeogradu.rs)

[box_light]Od istog izdavača, predstavljamo i…

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.