Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Braća Teofilović i Miroslav Tadić 17. januara u Kolarcu

Braća Teofilović i Miroslav Tadić 17. januara u Kolarcu

Jedinstveni izvođači drevne srpske i balkanske vokalne muzike, braća Teofilović, zajedno sa „srpskim Raj Kuderom“, gitaristom Miroslavom Tadićem, održaće koncert u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine (Studentski trg 5), 17. januara od 20.00, u organizaciji My Way koncertne agencije. Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni Kolarca od 14. decembra po cenama od 1.600 i 1.900 dinara.

Na repertoaru će se naći brojne izvorne pesme po kojima su Ratko i Radiša Teofilović stekli svetsku slavu, kao i repertoar sa novog albuma „Vidarica“ koji je snimljen zajedno sa gitaristom Miroslavom Tadićem. Na albumu se nalazi četrnaest obrada narodnih pesama sa područja uže Srbije i Kosova, Bosne, Dalmacije i Makedonije, koje čine uzbudljivu muzičko-poetsku priču i zabeležene su tokom samo dve sesije snimanja u Los Anđelesu marta 2011. Tonski inženjer „Kronos Kvarteta“, Skot Frejžer, radio je na ovom albumu, a većina numera snimljena je iz prvog pokušaja, što obezbeđuje utisak ekskluzivnosti, koji će se preneti i na koncertni nastup u Kolarčevoj zadužbini.

Braća Teofilović održali su veliki broj koncerata u mnogobrojnim gradovima širom sveta, od Francuske, Nemačke, Italije, Austrije, Švajcarske, preko Rumunije, Mađarske, Poljske, pa do Japana i Kanade. Mnoge od pesama koje izvode braća Teofilović bile su skrivene duboko u kolektivnom pamćenju naroda, mnoge sasvim zaboravljene, ili sačuvane samo u fragmentima. Teofilovići su tragali za njima, pronalazili ih i pevali u izvornom obliku, sa dubokim poštovanjem tradicije.

Tadić je čuven po svom gitarskom umeću nevezanom za muzički žanr (od baroka i klasike do bluza, džeza i roka), a tokom svoje karijere sarađivao je sa brojnim velikanima muzičke scene, među kojima su Plasido Domingo, Hauard Levi, Joahim Kun, Teodosi Spasov, Maria Žoao i drugi. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.