Naslovna » Izlasci » Film » Cineplexx: prenos opere „Bal pod maskama“
Opera - Bal pod maskama
Opera - Bal pod maskama

Cineplexx: prenos opere „Bal pod maskama“

Sezona direktnih prenosa iz Metropolitena u bioskopu „Cineplexx Delta City“ nastavlja se 8. decembra od 18.55, prenosom Verdijeve opere „Bal pod maskama“.

Novu postavku ove živopisne Verdijeve opere o ljubomori i osveti režirao je proslavljeni Dejvid Alden, koji se na pozornicu Metropoliten opere vraća posle više od 20 godina. Orkestrom će, po prvi put ovom operom u Metropolitenu, dirigovati Fabio Luisi. Kao Amelija nastupa Sondra Radvanovski. U ostalim ulogama pojavljuju se: Marselo Alvarez kao Gustav III, Dmitri Hvorostovski kao Ankarstrom, Stefani Blit kao proročica Ulrika i Ketlin Kim kao Oskar.

Alden je radnju opere smestio u sneni svet Švedske, ranih godina 20. veka. Reditelj Alden, kaže da je ovo jedna od Verdijevih najvećih i najbrilijantnijih opera, puna najrazličitijih boja. U njemu se smenjuju nežne i izuzetno melodramatične sekvence. „Verdi sve ovo kombinuje zajedno sa neverovatnom pozorišnom energijom. Bal pod maskama je pravi pozorišni dinamit”, kaže Alden. (danubeogradu.rs)