Naslovna » Izlasci » Festivali » Crossroads festival u Domu omladine, 30. decembra

Crossroads festival u Domu omladine, 30. decembra

U Domu omladine Beograda (Makedonska 22), 30. decembra od 20.00, biće organizovan Crossroads festival. Cena ulaznice u pretprodaji je 1.000 dinara, a na dan koncerta 1.200 dinara.

U sali Amerikana nastupiće Gamblers, Katarina Pejak & Friends, Big Daddy Wilson i Texas Flood.

Novo izdanje beogradskog blues festivala organizuje se pod novim imenom i sa novom izvršnom produkcijom. Tokom jednodnevnog festivala publika će čuti izvođače koji donose različite ritmove, raspoloženja i tonove, i tako će biti predstavljen širi spektar muzičkih formi koje čine savremeni blues.

Ovogodišnji program čine Big Daddy Wilson, američka blues zvezda, dva značajna benda sa naše scene The Gamblers i Texas Flood, i koncertna promocija drugog CD-a Katarine Pejak, studentkinje Berklee koledža. Organizatori festivala Vladislav Pejak i Velibor Toković kažu da su ovi izvođači sasvim dovoljni da podsete staru publiku na ranija izdanja, ali i da se osvoji nova i dodaju:
– Na istom mestu gde smo prošle godine proslavili tri decenije beogradske blues scene, krećemo u novi krug. Sa nesmanjenim žarom i entuzijazmom, ojačani smo iskustvom proteklih godina ali i željom da potrajemo još dugo. Zajedno sa vama i bluesom.

Najveća zvezda festivala je Big Daddy Wilson. Iako Amerikanac, probio se početkom 21. veka u nemačkoj blues sceni, džemovao sa svim značajnim muzičarima koji su prošli kroz Bremen i okolinu, objavio nekoliko samizdat albuma sa, uglavnom, sopstvenim kompozicijama. Pre tri godine potpisao je ugovor sa najvećim evropskim nezavisnim blues izdavačem „Ruf Records“ i CD-om „Love Is The Key“ ušao na veliku svetsku blues scenu. Muzika Big Daddy Wilsona sadrži u sebi elemente svih američkih tradicionalnih muzičkih formi, a njegov glas je jedan od najizražajnijih u savremenom bluesu. Na Crossroads Festivalu će predstaviti novi album „Thumb A Ride“ i izbor svojih najboljih kompozicija. (danubeogradu.rs)

loading...