Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Design Shift vol.1 – modni bazar i tribina

Design Shift vol.1 – modni bazar i tribina

U Ustanovi kulture „Palilula“ (Mitropolita Petra 8), 21. i 22. decembra od 16.00 do 22.00, biće organizovan modni bazar i tribina „Design Shift vol. 1“ sa temom „Sudnji dan“. Ulaz je besplatan.

Galerija Alt označiće početak zimske modne sezone, u toku koje će početi i novi program regionalnog unikatnog inkluzivnog dizajna „Design Shift“, za integraciju ručnog rada u savremeni vizuelni kod.

Biće promovisani autorski koncepti i individualni projekti, kao i grupne, porodične ili kolektivne „priče“ objedinjene u formi zanatskih radnji ili brendova koji u svom radu koriste tradicionalne manuelne tehnike, bez obzira da li oni deluju u oblastima savremenog modnog dizajna, kulture življenja ili kulture zdravlja. U saopštenju organizatora ističe se da je „često jezik tradicionalnih veština lokalistički, ali je njegova integracija i interpretacija u pojedinačnoj dizajnerskoj poetici savremena, urbana, potkulturna“

U skladu sa svojim antiglobalističkim tendencijama, bazar je namenjen potrošačima koji cene ručni rad i unikatnu umetničku izradu, imaju urbani, građanski identitet – ali cene svoj džep, u duhu engleske poslovice – „Nisam toliko bogat da kupujem jeftine stvari“.

Na otvorenoj tribini biće pokrenut dijalog o tome kako se savremeno urbano okruženje reflektuje na lični identitet, percepcija potrošača unikatnosti u odnosu na poziciju autora na tržištu dizajna ili rukotvorina, i sl. Govoriće Gabriela Vasić – autorka projekta, Tijana Šušnica – modna dizajnerka, Robert Dolenc, Natalija Pavkov i drugi.

Biće izloženi predmeti za kuću, odeća, obuća, modni asesoar, novogodišnji ukrasi, stvari za decu, nakit, kozmetika i drugo… (danubeogradu.rs)